מתכון לחלה עגולה מתוקה עם דבש

 
מניחים צנצנת דבש במרכז ומגישים למרכז השולחן
מניחים צנצנת דבש במרכז ומגישים למרכז השולחן צילום: חיה אילונה דר
 

חיהל'ה מכבדת את הראש השנה עם מתכון לחלה עגולה מתוקה ואוורירית, שאפשר לצפות באגוזים ופיצוחים

 
 
 
 
 

כנהוג אצלי אני מכינה חלות לשבת ולחג. לקראת חגי תשרי עם איחולי שנה מתוקה עלה בי הרצון להכין חלת דבש שתתאים לאכילה בסעודת החג ולכן הכנתי אותה ללא מוצרי חלב, שתהיה פרווה.

 

כדי להוסיף קצת בריאות, הוספתי לקמח הרגיל גם קמח שיפון מלא. לציפוי החלה, במתכון הזה השתמשתי בכף מכל דבר: שומשום, גרעיני חמניה, גרעיני אבטיח, שבבי שקדים, פרג, וזרעי אניס. אפשר כמובן להתשמש רק באחד או שתיים מהאופציות הנ"ל. בסוף האפייה הברשתי את החלה בסילאן וכך קיבלתי חלה מתוקה, מבריקה, חגיגית, והכי חשוב, טעימה ביותר.

 

המלצה: השתמשו במשקל מטבח בעת הכנת לחמים ועוגות למדידה מדויקת של כל המצרכים. אם אין לכם משקל, כדאי שתפרגנו לעצמכם באחד. 

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: חצי שעה | זמן הכנה כולל: 3 שעות | תבנית בבקה עגולה עם חור | רמת קושי: בינוני 

 

מצרכים:

300 גרם קמח לבן מנופה


200 גרם קמח שיפון מלא מנופה


30 גרם שמרים טריים


50 גרם מזולה לאפייה בטעם טבעי, רכה


2 כפות דבש


2 חלמונים


קורט מלח


250 מ"ל מי ברז


 

לציפוי:

ביצה


3 כפות מים 


2 כפות שומשום או זרעים אחרים (ראו הקדמה)


2 כפות סילאן

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • מכניסים את החומרים פרט למלח ולמים לקערת מיקסר ים וו לישה ומתחילים ללוש.
  • מוסיפים בהדרגה את המים ולאחר שהכל מתאחד מוסיפים את המלח.
  • לשים במשך 10 דקות.
  • מעבירים לקערה מקומחת, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח.
  • מוציאם את הבצק ומחלקים לשני חלקים שווים.
  • מגלגלים כל חלק לגליל, מצמידים את שני הקצוות וכורכים את שני הגלילים זה בזה ליצירת ספירלה.
  • מניחים על התבנית ומתפיחים מכוסה כחצי שעה.
  • מוהלים את הביצה בכף מים וטורפים היטב. את הסילאן מוהלים במים שנותרו.
  • מברישים את החלה בביצה ומפזרים מעל את החומרים שהכנו לפיזור.
  • אופים עד הזהבה כ-30-40 דקות.
  • מוציאים ובעוד החלה חמה מברישים בסילאן.

 

 
צילום : חיה אילונה דר
 
 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של חיה אילונה דר - יופי במטבח

 

לעוד מתכונים של חיהל'ה במדור מיליון סיבות לאפות:

עוגיות בצק פריך בצורות
מאפה פילאס גלוע במילוי פטריות
מעמולים במילוי תמרים

 
עוד כתבות במדור חיהל'ה אופה באהבה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.