מי צריך קמח? מתכון לפנקייקס מנצחים מקינואה אדומה

 
מהר להזמין אורחים. פנקייקס קינואה אדומה
מהר להזמין אורחים. פנקייקס קינואה אדומה צילום: אפרת ליכטנשטט
 
עודכן 00:21 11/04/2017
אפרת ליכטנשטט

אין מישהו שלא אוהב פנקייקס, אבל למי יש מקום לעוד מנה כבדה אחרי ארוחת החג? הנה רעיון מקורי וטעים במיוחד, שיגרום לכם להתאהב בקינואה מחדש

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 10 פנקייקס גדולים | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

חצי כוס קמח שקדים


חצי כוס קמח כוסמין (כן - אפשר להחליף בקמח רגיל, אבל למה?)


1 כוס קינואה אדומה, מבושלת


חצי כפית קינמון


1 כפית אבקת אפיה


רבע כפית מלח


1 כף סוכר


חצי כוס חלב


1 ביצה


כפית תמצית/מחית וניל איכותית


כף וחצי שמן קוקוס מומס אך לא חם מידי/או שמן אחר או חמאה מומסת ולא חמה מידי


 

 
מתפצפצת בפה. קינואה אדומה
מתפצפצת בפה. קינואה אדומה צילום : אפרת ליכטנשטט
 
 

אופן הכנה:

 

  • מערבבים את כל היבשים היטב מלבד הסוכר.
  • טורפים היטב את הביצה עם הכף סוכר.
  • מוסיפים לתערובת הביצה את הוניל והשמן בזילוף דק.
  • מערבבים את הביצה עם תערובת היבשים והסוכר.
  • מוסיפים את החלב ומערבבים היטב.
  • מחממים מחבת טובה עם שמן רגיל/חמאה.
  • מלבבים פנקייקס
  • מגישים עם ים מייפל ויוגורט שמנמן :)

 

*הידעתם? האקדמיה ללשון עברית מכנה את הפנקייק במילה המוזרה: חמיטה

 

 
להגיש עם ים מייפל ויוגורט שמנמן
להגיש עם ים מייפל ויוגורט שמנמן צילום : אפרת ליכטנשטט
 
 
עוד כתבות במדור שקט, מבשלים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.