שנהיה מלאים מצוות • 5 מתכונים עם רימון לחג

 
עודכן 05:57 01/09/2013
אוכל ורק אוכל

הרימון הוא לא רק אחד מהסמלים של ראש השנה. הוא גם יכול לשדרג כל אחת מהמנות בארוחת החג ולהפוך אותה ליותר מרשימה וטעימה. אספנו עבורכם חמישה מתכונים שעושים בו שימוש: מסלט חגיגי עם קינואה, בטטה וסלק, דרך פסטייה פריכה מבצק פילו במילוי פרגית ואגוזים ועד תבשיל בשר ורימונים. ואפילו יש מתכון לקינוח

 
 
 
 
 

(1) מתכון לסלט חגיגי עם רימונים, קינואה, בטטה וסלק / אדלה ביסטרו

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | כמות: 3-4 מנות | רמת קושי: קל |

 
שילוב מנצח של מרקמים וטעמים
שילוב מנצח של מרקמים וטעמים צילום : אסף רונן
 

סלט מעולה שאת כל רכיביו אפשר להכין יום מראש, וכשמוכנים להגיש רק מערבבים עם הרוטב. את הקינואה האדומה ניתן להשיג בכל חנות קטניות ותבלינים והיא מוסיפה פריכות וטעם אגוזי למנה. אם לא הצלחתם למצוא אותה, ניתן להחליף בקינואה רגילה או אפילו בבורגול גס.

 

מצרכים:

1/2 1 כוסות קינואה אדומה


2 בטטות בגודל בינוני, קלופות


2 כפות שמן זית


2 סלקים, מבושלים וקלופים (ניתן להשתמש בסלקים בוואקום)


צרור קטן של פטרוזיליה, קצוץ גס


חופן שקדים פרוסים, קלויים


10 עגבניות שרי, חצויות


רימון קטן, מפורק לגרגרים


 

לרוטב:

1/2 כוס שמן זית 


1/4 כוס חומץ בלסמי 


2 כפות סילאן 


4 כפות רוטב סויה 


1 שן שום, כתושה 


 

 

אופן הכנה:

  • מבשלים את הקינואה בסיר עם מים רותחים רותחים, כמו שמכינים פסטה, בערך 15 דקות או עד שהקינואה נפתחה והתרככה מעט. מסננים ומניחים לה להתקרר.
  • חותכים את הבטטות לקוביות בגודל בינוני, מניחים בתבנית, מערבבים עם שמן הזית ואופים בתנור שחומם לראש ל-180 מעלות 20 דקות או עד שהתרככו. מוציאים ונותנים לבטטות להתקרר.
  • חותכים את הסלקים המבושלים לקוביות בגודל בינוני.
  • מניחים בנצנת קטנה את קל המצרכים לרוטב, סוגרים ומנערים היטב מספר שניות, עד שמתקבל רוטב אחיד.
  • שמים בעקרה רחבה את הקינואה עם הסלק, הבטטות, 1/2 מגרגרי הרימון ושאר המצרכים לסלט. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים. טועמים, מתקנים תיבול, מעבירים לקערה הגשה ומגישים בעיטור שאר גרגרי הרימון.

 

 
 

(2) סלט שורשים עם רימונים ואגוזי מלך מסוכרים / שף סהר רפאל

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 40 דקות | כמות: 4-6 מנות | רמת קושי: קל |

 
סלט רימונים ושורשים
סלט רימונים ושורשים צילום : אייל גוטמן
 

מתכון מוצלח במיוחד שכל בשלן צריך אצלו ברפרטואר - סלט מירקות שורש טריים ופריכים שמקבל שדרוג צבעוני של גרגרי רימון, חמוציות מיובשות ואגוזי מלך מסוכרים. במקום להכין את האגוזים המסוכרים בעצמכם, ניתן להשתמש בפקאן סיני במקום.

 

מצרכים: 

2 גזרים בגודל בינוני, קלופים


1 צנון או 4 יח צנונית


2 קולורבי בגודל בינוני, קלופים


1 שורש פטרוזיליה גדול, קלוף


1 בצל סגול קטן, קלוף


1 שומר


חופן עלי רוקט, שטופים היטב


2-3 כפות חמוציות מיובשות


1 רימון קטן, מפורק לגרגרים


 

לאגוזי המלך המסוכרים:

חופן (בערך 70 גרם) אגוזי מלך


3 כפות סוכר


2 כפות מים


 

לרוטב:

מיץ מתפוז גדול


1 כפית סוכר


1/2 כוס שמן זית


מיץ מ-1/2 סחוט


עלים מ-2 גבעולי טימין


מלח ופלפל שחור גרוס


 

אופן הכנה:

  • להכנת אגוזי המלך המסוכרים, מחממים במחבת את המים והסוכר ביחד. מוסיפים את האגוזים, מערבבים היטב כך שיצופו בסירופ מכל הכיוונים ומסירים מהאש לצלחת.
  • נותנים לאגוזים להתקרר לחלוטין (ולא טועמים מהם לפני כן! הם חמים מאוד).
  • חותכים לרצועות דקיקות (ג'ולייאנים) את הגזר, הקולורבי, שורש הפטרוזיליה, הצנונית, השומר והבצל סגול.
  • מניחים בקערת ערבוב, מוסיפים את עלי הרוקט, החמוציות המיובשות ואת כל גרגרי הרימון מלבד 2 כמות (לקישוט).
  • להכנת הרוטב, מבשלים את מיץ התפוזים עם הסוכר על להבה נמוכה עד שהמיץ הצטמצם בערך בחצי והתקבל נוזל דיי סמיך. נותנים לו להתקרר.
  • שמים את רכז התפוזים עם שאר המצרכים לרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב עד לקבלת רוטב אחיד.
  • לקערה שבה מונחים הירקות מוסיפים את אגוזי המלך המסוכרים והרוטב.
  • מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול, מפזרים מעל את גרגרי הרימון שנותרו ומגישים.
  • טיפ: במקום להכין את רכז התפוז בעצמכם ניתן להשתמש ברכז תפוזים מוכן (קפוא ומופשר).

 

 

(3) פסטייה במילוי עוף, תפוחים ורימונים / שף יותם בר

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: שעה | כמות מנות: | רמת קושי: בינוני

 
פסטייה רימונים ועוף - אפשר להגיש לצד ריבת תאנים אם רוצים
פסטייה רימונים ועוף - אפשר להגיש לצד ריבת תאנים אם רוצים צילום : בועז לביא
 

הפסטיה הגיעה לארץ עם עליית יהודי מרוקו והמגרב. זהו מאכל חגיגי שמאפיין את חגי ישראל ומתאים מאוד להגשה באירועים ומסיבות. במקור המילוי למנה היה מבשר יונים, אך עם השנים עבר גלגולים רבים בהתאם לתקופות.

 

מצרכים:

כף שמן סויה או קנולה


2 בצלים סגולים קטנים, קלופים וקצוצים


קורט קינמון טחון


קורט אגוז מוסקט טחון


קורט בהרט


כף חמוציות מיובשות


200 גרם פרגית עוף, קצוצה לקוביות קטנות


2 כבדי עוף, מנוגים מגידים וקצוצים גס


1 תפוח ירוק, קלוף וחתוך לקוביות קטנות


2 כוסיות צ'ייסר של קלבדוס (ליקר תפוחים) או ברנדי


1/4 רימון בגודל בינוני, מפורק לגרעינים


מלח ופלפל שחור גרוס


4 עלי פילו


1/4 כוס שמן זית


אבקת סוכר לקישוט


 

אופן הכנה:

 

המלית:

  • מחממים את שמן הסויה בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את הבצלים הקצוצים, החמוציות, הקינמון, הבהרט, ואגוז המוסקט, ומבשלים מעל להבה בינונית אגב בחישה בערך 5 דקות, עד שהבצל מגיע לשקיפות.
  • מוסיפים את בשר הפרגית, קוביות התפוחים וכבדי העוף החתוכים, מטגנים על להבה גבוהה 4-5 דקות, עד שהפרגית שינתה צבעה. מערבבים מדי פעם.
  • מוסיפים את הליקר או הברנדי וממשיכים לבשל עוד 2 דקות או עד שהאלכוהול התאדה ולא נותרו נוזלים במחבת. מתבלים במלח ופלפל ונותנים לתערובת להתקרר. בוחשים את תוך התערובת חופן קטן של גרגרי רימון לאחר שהתקררה.  

 

הכנת הסיגרים:

  • פותחים את חבילת בצק הפילו. מוצאים ארבעה עלים, מברישים  עלה אחד בשמן זית, מעליו מניחים עלה נוסף וכך עד שיש 4 עלים משומנים.
  • חותכים את כל הדף שנוצר ל-4 עם סכין חדה.
  • מניחים במרכז כל דף 2 כפות גדושות מהמלית ומגלגלים כסיגר עבה.
  • חוזרים על הפעולה עם 4 דפי פילו נוספים - כך שיוצרים סך הכל כ-8 סיגרים (2 לסועד).
  • מניחים את הסיגרים בתבנית עם נייר אפייה, מסרישים בשמן זית ואופים בתנור שחום מראש ל-200 מעלות בערך 10 דקות או עד שהפסטיות הזהיבו ונהיו פריכות.
  • מעבירים לצלחות הגשה, מפזרים מעל אבקת סוכר ומעטרים בגרגרי הרימון שנותרו.

 

 

(4) תבשיל בשר ראש עם רימונים וקינמון / שף אורי ארנון

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים | כמות מנות: 5-6 מנות | רמת קושי: קל 

 
תבשיל בשר ראש עם רימונים
תבשיל בשר ראש עם רימונים צילום : דרור כץ
 

תבשיל עשיר בטעמים שמוציא את המקסימום מבשר הראש. ניתן להשתמש גם בזרוע או צלעות. כדאי להגיש ביחד עם קוסקוס או אורז חגיגי.

 

מצרכים:


1/2 כוס שמן


1.5 ק"ג בשר ראש עגל, חתוך לקוביות גדולות


קורט מלח


כפית שטוחה ג'ינג'ר טחון


קורט פלפל לבן


2 כפות סוכר


3 כפות רכז רימונים


גרגירים מ-2 רימונים


3 מקלות קינמון


מעט פטרוזיליה

 

אופן הכנה:

  • בטאג'ין (קדרת חמר מרוקאית) או בסיר ברזל כבד מחממים מעט את השמן.
  • מוסיפים את חתיכות בשר הראש ומזהיבים אותן קלות.
  • מוסיפים פנימה את המלח, הג'ינג'ר, הפלפל, הסוכר, רכז הרימונים, גרגרים מרימון אחד ואת מקלות הקינמון ומערבבים היטב.
  • מוסיפים מים לכדי כיסוי הבשר.
  • מכסים את הכלי ומבשלים על אש חזקה עד שהמים רותחים.
  • לאחר הרתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על להבה קטנה עוד כשעה וחצי, עד שהבשר נימוח וניתן לפרקו אם מזלג. זמן הבישול ישתנב בהתאם לנתח הבשר בו תשתמשו.
  • טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח, פלפל או עוד מעט סוכר.
  • בהגשה מפזרים את הגרעינים מהרימון השני ומעט פטרוזיליה.
 

(5) ג'לי רימונים עם מוס גבינה / שף מוריס מונייר

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 3 שעות+| כמות מנות: 10-12 מנות | רמת קושי: בינוני

 
מעדן רימון ושמנת
מעדן רימון ושמנת צילום : אלירן אביטל
 

קינוח יפהפה ומרשים. לגרסת פרווה ניתן פשוט לוותר על הגבינה או להכין קצפת משמנת צמחית.

 

מצרכים:

4 רימונים מגורענים


1/2 כוס סוכר


מיץ מ- 1/2 לימון


4 גרם ג'לטין


150 גרם גבינה לבנה 9%


10 גרם תמצית וניל איכותית


20 גרם אבקת סוכר


 

אופן הכנה:

  • שופכים 3/4 כוס מים לתוך סיר. מוספים את גרגרי הרימונים (משאירים קצת בצד לקישוט) עם מיץ הלימון והסוכר.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים למשך 10 דקות על להבה נמוכה.
  • מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב.
  • יוצקים את הנוזל לחצאי כוסיות ושמים במקרר למשך 3 שעות על מנת שיתקשה.
  • מקציפים את הגבינה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל, עד לקבלת מרקם קרמי ואוורירי.
  • יוצקים לכוסיות ומעטרים למעלה עם גרגירי הרימונים מהרימונים הנותרים.

 

המתכונים באדיבות: אדלה ביסטרו, סהר רפאל, שף המסעדות כרמים וכדיתא, שף יותם בר ממסעדת מודרן במוזיאון ישראל בירושלים, שף אורי ארנון ממסעדת ארנולדס בנתיב השיירה והשף מוריס מונייר מבעלי "מונייר פוד דיזיין".

 

לעוד כתבות שוות במדור טעים לגלות את ההבדל:

איך מבשלים בשר שישאר עסיסי

טופ 5: שימושים לשאריות עוף

הרטבים הכי טובים למנגל

 
עוד כתבות במדור טופ 5
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.