מתכון לקאפקייקס בננה ומסקרפונה וניל

 
לא רק טעימות, גם יפות מראה
לא רק טעימות, גם יפות מראה צילום: חגית גורן
 

כשמגיעים למתכונים של קאפקייקס, לא נותר הרבה מה לומר לנוכח התמונה המגרה שצמודה למתכון. ויחד עם זאת, אין ספק שב"בוטיק סנטרל" מצאו שילוב מנצח: קאפקייקס בננה בציפוי גבינת מסקרפונה ווניל איכותי. אל תשכחו בננה יבשה לקישוט

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה | כמות: 20 מאפים אישיים | רמת קושי: בינוני |

 

מצרכים:

 

600 גרם בננות בשלות ורכות


350 גרם קמח לבן


350 גרם סוכר חום בהיר


200 גרם (4) ביצים


300 גרם חמאה מומסת


40 גרם פצפוצי שוקולד


120 גרם אגוזי מלך קצוצים גס


15 גרם אבקת אפייה


 

למסקרפונה וניל:


200 גרם גבינת מסקרפונה


80 מ"ל שמנת מתוקה


50 גרם אבקת סוכר


תמצית וניל מדגסקר


20 פרוסות בננה פריכות (יבשות)


קרח


 

 

אופן הכנה:

 

המאפינס:

  • מקלפים את הבננות ומועכים אותן בעזרת מזלג למחית חלקה.
  • מקציפים את הביצים במיקסר עם מטרפה רכה במהירות גבוהה.
  • מוסיפים את הסוכר ומשלימים את ההקצפה.
  • מחליפים את המטרפה במיקסר לוו גיטרה.
  • מערבבים את הקמח ואת אבקת האפייה.
  • מפעילים את המיקסר ומוסיפים לסירוגין חמאה מומסת ואת תערובת הקמח, עד שמוסיפים את כל המרכיבים ומתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את אגוזי המלך ואת פצפוצי השוקולד.
  • יוצקים לתבניות האפייה, עד 3/4 מגובהן.
  • אופים בחום של 170 מעלות כ- 30 דקות עד שהמאפה מתייצב.
  • מחדירים סכין ובודקים שמרכז המאפינס אפוי היטב.

 

קרם המסקרפונה:

  • מאחדים את המסקרפונה והשמנת המתוקה בתוך קערת המיקסר.
  • מסדרים את קערת המיקסר במקומה ומרכיבים את המטרפה הרכה.
  • כדי שהמסקרפונה תקציף היטב היא חייבת להיות קרה מאוד. לכן אפשר להכניס את קערת המיקסר עם המסקרפונה והשמנת למקפיא לכחצי שעה ולאחר מכן להקציף.
  • מקציפים את המסקרפונה והשמנת עד לקבלת קצף חזק ויציב.
  • מוסיפים את אבקת הסוכר והווניל ומשלימים את ההקצפה.
  • ממלאים שק זילוף עם צנתר בינוני.

 

העיטור:

  • בעזרת כף פריזיאן יוצרים שקע עמוק במרכז חלקו העליון של המאפינ'ס.
  • בעזרת שק הזילוף ממלאים את השקע שיצרנו בקרם המסקרפונה וממשיכים להזליף לקבלת עטרת מסקרפונה על המאפינס.
  • מקשטים את קרם המסקרפונה בפרוסת בננה פריכה.

 
"עוגות בוטיק" של בוטיק סנטרל
"עוגות בוטיק" של בוטיק סנטרל צילום: חגית גורן

למי שנרתע מהקישוטים הרבים וההתעסקות, אל תוותרו על המתכון! אפשר לאפות אותו בתבנית אינגליש קייק ולקבל עוגת בננה נהדרת, המתכון מתאים לשתי תבניות אינגליש קייק.

 

המתכון מתוך הספר "עוגות בוטיק" של בוטיק סנטרל,

ניתן להשיג את הספר בסניפי הרשת וברשתות הספרים המובחרות.

 

מחפשים עוד מתכוני קאפקייקס? נסו את אלה:

קאפקייקס לוטוס ומסקרפונה

קאפקייקס תפוחים מקורמלים

קאפקייקס שוקולד ומרשלמו

 
עוד כתבות במדור ספרי בישול
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.