מתכון לעוגת תפוחים בבצק פריך

 
ממש טעימה
ממש טעימה צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:15 02/09/2013
חיה אילונה דר

רק במזל הצליחה חיהל'ה למנוע מהעוגה הזאת להיות מחוסלת. שניה אחרי שהספיקה לצלם אותה, נעלם כל זכר לעוגת התפוחים על בסיס בצק פריך עם פירורים. לכבוד ראש השנה היא מביאה לכם את המתכון (והוא אפילו פרווה)

 
 
 
 
 

לקראת ראש השנה החלטתי ליישם רעיון שהתבשל במוחי כמה שבועות. הרעיון היה להכין בצק פריך, לאפות ממנו בסיס וגם ציפוי פירורי הנקרא שטרויזל. לאחר האפייה לפזר מעל הבסיס קוביות קטנות של תפוחים שבושלו עד ריכוך ולצרף את הפירורים. העבודה אינה מרובה והתוצאה משובחת. העוגה נאכלה בעודה חמימה כי לא עמדנו בפיתוי וטעמה היה נפלא, אבל היא טעימה גם בעודה קרה. העוגה תהיה נהדרת לקינוח ארוחת החג שבא אלינו ממש עוד יומיים.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה וחצי |  תבנית טארט 22 | רמת קושי: בינוני |

 

מצרכים לבצק:

 

200 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה


1 חלמון ביצה


3 כוסות קמח


5 כפות סוכר


כפית קינמון


גרד מלימון


 

 

למלית:

5 תפוחים גרני סמיט קלופים


1/2 כוס סוכר


כפית קינמון


1/4 כוס חלבה מפוררת גס


 

אופן הכנה:

 

הבצק:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • משמנים את תבנית הטארט ותבנית תנור רגילה (בה יאפו הפירורים).
  • מכניסים את חומרי הבצק למעבד מזון או לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים את החומרים עד להיווצרות פירורים.
  • מערבבים עוד פעם עד פעמיים עד שהבצק מתחיל להתאחד.
  • לוקחים 3/4 כמות מהבצק, ומרפדים את תבנית הטארט בבסיס ובשוליים.
  • לוקחים את יתרת הבצק ומשטיחים בתבנית התנור.
  • אופים את הטארט ואת הבצק לפירורים 15 דקות או עד הזהבה ומוציאים לצינון.

 

המלית והרכבת העוגה:

  • מוציאים את הליבה מהתפוחים וחותכים לקוביות קטנות.
  • מכניסים את הסוכר לסיר קטן ומחממים דקה, מוסיפים את התפוחים והקינמון ומבשלים עד ריכוך והזהבת התפוחים, כ-10 -15 דקות. נותנים לתפוחים להתקרר.
  • משחררים את הבצק האפוי מתבנית הטארט ומניחים בצלחת הגשה.
  • מפזרים מעל את התפוחים והחלבה.
  • מפוררים את הבצק האפוי מהתבנית השניה ומפזרים על התפוחים.
  • מגישים חם או קר עם כדור גלידה או סורבה לימון. 

 

 
צילום : חיה אילונה דר
 
 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של חיה אילונה דר - יופי במטבח

 

לעוד מתכונים של חיהל'ה במדור מיליון סיבות לאפות:

עוגיות בצק פריך בצורות
מאפה פילאס גלוע במילוי פטריות
מעמולים במילוי תמרים

 
עוד כתבות במדור חיהל'ה אופה באהבה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.