מתכון לחלת תפוחים ודבש חגיגית

 
חלת דבש ותפוחים, חגיגית ועשירה
חלת דבש ותפוחים, חגיגית ועשירה צילום: קרן ביטון כהן
 

לכבוד ראש השנה אורן גירון עושה לכם חג מתוק-מתוק עם שדרוג משגע לחלה הקלאסית - חלה חגיגית ועשירה, מלאה בתפוחים ודבש עם ציפוי פריך ומבריק

 
 
 
 
 

אוטוטו מתחילים החגים והמתכון השבוע חגיגי במיוחד: חלה עשירה, מלאה בתפוחים ודבש, המתאימה לכל מי שרוצה להפתיע את האורחים במשהו מקורי.


חלה היא סמל לחגיגיות, טוהר וקדושה. הפעם הפכתי אותה לעשירה ומיוחדת על-ידי שימוש במילוי תפוחים ודבש וציפוי פריך ומבריק של תפוחים מסוכרים.

 

את בצק השמרים העשיר של החלה ניתן כמובן להכין גם ללא כל ציפוי או מילוי ולאפותה כחלה "רגילה". אך אנחנו בחג - והתוצאה חגיגית וטעימה במיוחד.

 

ראשית, יש להתחיל בהכנת בצק החלה. כבר עסקנו בחלות בטורים הקודמים, והליך ההכנה דומה מאוד:
יש להקפיד על לישה ממושכת וקבלת בצק עשיר ורך. שימוש בדבש בבצק יעניק לחלה רכות ועסיסיות ויאפשר לה להישמר לחה וטרייה יומיים שלושה מיום האפיה.

 

אני רוצה לאחל לקהל קוראיי חג מתוק ושמח ושנה מאושרת, בריאה וטעימה טעימה!


שלכם,
אורן גירון

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: 3 שעות וחצי | רמת קושי: בינוני |

 

מצרכים לבצק:

 

1/2 קילו קמח


180 מ"ל מים


20 גרם שמרים יבשים


100 גרם דבש


5 גרם מלח


2 ביצים


80 גרם שמן קנולה



למילוי:


2 תפוחי עץ, מגוררים גס


1/2 כפית קינמון


80 גרם דבש


30 גרם קמח


 

לעיטור:


1 תפוח, פרוס לפרוסות דקות (אם יש בבית מכשיר מנדולינה כדאי להיעזר)


100 גרם דבש


80 גרם מים


ביצה טרופה להברשה


פניני סוכר גבישי לפיזור


 

 
 

אופן הכנה:

  • הבצק: מכניסים לקערת המיקסר את כל המרכיבים היבשים ומתחילים ללוש במהירות איטית תוך הוספת הנוזלים והשמן. לשים 10 דקות. מעבירים לקערה ומתפיחים להכפלת נפח.

 

  • המילוי: מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.

  • הכנת העיטור: מניחים את חומרי הסירופ בסיר ומרתיחים.
  • מכניסים פנימה את פרוסות התפוחים ומרתיחים שוב.
  • מכבים את האש ומניחים להצטנן כשעתיים.
  • מסננים ושומרים את הסירופ.

 

  • הרכבת החלה: לאחר תפיחת הבצק מחלקים אותו לשלושה חלקים שווים ויוצרים כדור מכל אחד מהם. עוטפים אותם ומניחים בצד ל-15 דקות.
  • מרדדים כל כדור בצק לעלה מלבני.
  • מניחים לאורך המלבן 1/3 מהמילוי ומגלגלים לנקניק, גלגול הדוק וצפוף.
  • לאחר מילוי כל חלקי הבצק, קולעים את הנקניקים לצמה.
  • מניחים על הצמה, בצורה אקראית, את פרוסות התפוחים המסוכרות (שומרים את הסירופ לזיגוג).
  • מניחים את החלה על מגש מרופד בנייר אפייה, כאשר היא מכוסה באופן רופף עם ניילון נצמד, להתפחה כמעט כפולה.
  • מברישים את החלה בביצה טרופה.
  • אופים בחום של 180 מעלות כ-35 דקות.

 

  • הזיגוג: מיד עם צאתה מהתנור, מזגגים את החלה בסירופ החם ומפזרים פניני סוכר גבישי.
  • מצננים היטב ומגישים.

 
תפתיעו את האורחים עם חלת דבש ותפוחים
תפתיעו את האורחים עם חלת דבש ותפוחים צילום : קרן ביטון כהן
 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה.

בטור הקודם הכין אורן מאפה בצק עלים במילוי תפוחים בדבש

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים לראש השנה? נסו את אלה:

עוגת שושנים עם דבש ואגוזים

בריוש במלית נוטלה וריבה

עוגת עוקץ הדבורה במנות אישיות

 

 

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.