מתכון לעוגיות לימון פריכות

 
עוגיות לימון
עוגיות לימון צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 07:51 05/08/2015
אוכל ורק אוכל

מתכון לעוגיות נימוחות ופריכות עם ריח לימוני משגע. אפשר לארוז את העוגיות יפה בצנצנת ולהעניק כמתנה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: 24 עוגיות | רמת קושי: קל

 

 

מצרכים:

¾ 2 כוסות קמח רגיל


כפית סודה לשתייה


½ כפית אבקת אפייה


קורט מלח


200 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה, בטמפרטורת החדר


½ 1 כוסות סוכר חום


1 ביצה


גרידה דקה מלימון אחד


5 כפות מיץ לימון סחוט טרי


 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה והסודה ומערבבים עם המלח.
  • בקערה אחרת טורפים היטב (עם כף עץ או מטרף) את המזולה והסוכר לתערובת בהירה ואוורירית מעט. טורפים לתור התערובת את הביצה, גרידת הלימון ומיץ הלימון.
  • מוסיפים את תערובת הקמח פנימה ובוחשים בעדינות עד שמתקבל בצק אחיד.
  • מעבירים למקרר לחצי שעה.
  • בעזרת ידיים רטובות, יוצרים 24 כדורים קטנים מהתערובת ומניחים אותם מרווחים זה מזה על התבנית (העוגיות מתרחבות במהלך האפייה).
  • מכניסים לתנור ואופים 13 דקות או מעט יותר, עד שהעוגיות נאפו והזהיבו בקצוות. אחרי חצי מהזמן מסובבים את התבנית 180 מעלות כדי לוודא אפייה אחידה.
  • נותנים לעוגיות להתקרר מעט לפני שמגישים או שומרים בצנצנת אטומה.

 

צילום וסטיילינג: קרן ביטון-כהן

 

למתכונים וכתבות שיתנו לכם מיליון סיבות לאפות:

בורקיטס גבינות מבצק פריך
המדריך המלא להכנת קיש ופשטידה
עוגת מוס גבינה לימונית

 
עוד כתבות במדור מיליון סיבות לאפות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.