מתכון לראגו בולונז לפסטה

 
ראגו בולונז לפסטה, לאורז או למוסקה
ראגו בולונז לפסטה, לאורז או למוסקה צילום: קרן ביטון כהן
 

איילת הירשמן מכינה ראגו בולונז נפלא בבישול ארוך עם תוספת של ירקות שורש וחזה אווז מעושן, טעים גם אחרי יומיים במקרר, מושלם לפסטה, לאורז וגם למוסקה עם חצילים

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 3 שעות וחצי | כמות: 6 מנות | רמת קושי: קל |

 

מצרכים:


6 כפות שמן זית


1 בצל, קלוף וקצוץ דק


1 שורש סלרי, קלוף וחתוך דק


2 גזרים, קלוף וחתוך לקוביות קטנות


2 גבעולי סלרי עם העלים


100 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות


600 גרם בשר בקר טחון


1/2 כוס יין אדום


2 כפות אבקת מרק עוף קנור


2 קופסאות (800 גרם סה"כ) עגבניות משומרות במיץ עגבניות


100 גרם רכז עגבניות


2 גבעולי רוזמרין


6 עלי מרווה


2 שיני שום, קלופות וקצוצות


מלח, פלפל שחור טחון


צרור עלי בזיליקום


 

אפשרות להגשה:


אורז מוכן, פסטה מוכנה


 

אופן הכנה:

  • מחממים את השמן בסיר.
  • מעבירים אליו את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים על להבה בינונית כ-10 דקות, עד שהבצל רך ושקוף, אבל לא מזהיב.
  • מוסיפים את חזה האווז, מערבבים ומטגנים רבע שעה על להבה בינונית עד שהירקות מזהיבים קלות.
  • מערבבים את אבקת המרק בכוס מים רותחים.
  • מוסיפים לסיר את הבשר ומטגנים תוך שמפוררים אותו כל הזמן בכף עץ, עד שצבעו משתנה.
  • יוצקים פנימה את היין ומבשלים 5 דקות, עד שהוא מתאדה כמעט לגמרי.
  • מוסיפים את המים החמים עם אבקת המרק, מבשלים תוך ערבוב, על להבה בינונית עד שכל הנוזל נספג.
  • מוסיפים את העגבניות, רכז העגבניות, המרווה, הרוזמרין, השום, מלח ופלפל מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • מכסים ומבשלים על להבה נמוכה מאוד כ-3 שעות.
  • ממש לפני סיום הבישול מכניסים פנימה את הבזיליקום וסוגרים את הסיר. משהים יחד כמה דקות. מצננים קצת. מגישים עם אורז או פסטה.

 

 

רוצים לראות איך איילת מכינה את המתכוןצפו בתכנית המלאה

 

לשאר המתכונים מהתכנית:

סלט תפוחי אדמה מודרני

מוסקה - מאפה חצילים, בשר ועגבניות

 

 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.