מתכון למוסקה • מאפה חצילים, בשר ועגבניות

 
מוסקה נפלאה - חצילים, בשר טחון ועגבניות
מוסקה נפלאה - חצילים, בשר טחון ועגבניות צילום: קרן ביטון כהן
 

איילת הירשמן מכינה מוסקה נפלאה - עם חצילים, ראגו בולונז ועגבניות, טעימה ונהדרת גם לאחר יום או יומיים במקרר

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים (כ-5 שעות כולל זמן הכנת הבולונז) |
תבנית 25*20 ס"מ | רמת קושי: קל |

 

מצרכים:


4 חצילים בינוניים, פרוסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ


1 כף מלח


פלפל שחור


3 כפות שמן זית


למאפה


מנת ראגו בולונז (לפי המתכון הקודם)


3 עגבנות פרוסות


1 כוס עלי בזיליקום


מלח, פלפל שחור


תרסיס שמן "פאם" בטעם שמן זית


 

 

אופן הכנה:

 

החצילים:

  • מניחים את החצילים בקערה, מוסיפים את המלח ומשהים יחד כשעה כדי שיגירו נוזלים.
  • מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  • שוטפים את החצילים היטב ומייבשים בעדינות במגבות נייר.
  • מסדרים את פרוסות החצילים בתבנית תנור גדולה, מרופדת בנייר אפיה, בשכבה אחת.
  • מרססים עליהם את שמן הזית ואופים בתנור החם במשך 30-25 דקות, עד שהם מזהיבים היטב.
  • מוציאים את התבנית מהתנור. מגבירים את חום התנור לבינוני-גבוה (190 מעלות).

 

בניית המוסקה:

  • בתבנית בגודל 20 על 25 ס"מ, מסדרים שכבת חצילים אפויים, עליה שכבת ראגו בולונז ופרוסות עגבנייה, ועליה עלי בזיליקום. מתיזים מעל את תרסיס שמן הזית.
  • מכסים בשכבת חצילים שנייה, עליה עוד שכבת ראגו בולונז, פרוסות עגבניות ועלי בזיליקום, מתיזים שוב שמן זית, מלח ופלפל.
  • אופים 20 דקות. זורים מלמעלה עלי בזיליקום טריים ומגישים.

 

 

רוצים לראות איך איילת מכינה את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

לשאר המתכונים מהתכנית:

סלט תפוחי אדמה מודרני

ראגו בולונז

 
עוד כתבות במדור פשוט וטעים עם איילת הירשמן - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.