צמד חמד: 2 מתכוני עוגיות

 
עוגיות סהרונים
עוגיות סהרונים צילום: סטודיו דרור כץ
 
עודכן 06:42 12/09/2013
דודו אוטמזגין, התחלות מתוקות

לקראת הצום של יום כיפור הקונדיטור דודו אוטמזגין חולק שני מתכונים מתוך הספר 'התחלות מתוקות': עוגיות סהרונים נוסטלגיות ועוגיות פקאן פריכות, שיעזרו לכם לסיים את הצום בביס מתוק

 
 
 
 
 

מתכון לעוגיות סהרונים עם אגוזים טחונים

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 3 שעות + | כמות: 40 סהרונים | רמת קושי: קל |

 

העוגיות האלה פשוטות מאוד להכנה, והן ממלאות את הבית בריח משכר של אפייה. המתכון הוא של אמא שלי, והוא תמיד מזכיר לי טעמי ילדות נשכחים.

 

מצרכים:

225 גרם חמאה


50 גרם (1/4 כוס) סוכר


50 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר


2 ביצים קטנות, טרופות


1/2 שקית (5 גרם) אבקת אפייה


400 גרם (3 כוסות) קמח


50 גרם אגוזי מלך טחונים לאבקה במעבד מזון


 

להגשה:

50 גרם (1/3 כוס) אבקת סוכר


 

 
 

אופן ההכנה:

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה יחד עם הסוכר ואבקת הסוכר לתערובת אחידה, אך לא מקציפים.

  • מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי ערבוב איטי.

  • מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והאגוזים הטחונים, ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד.

  • מכניסים למקרר למשך שעתיים לפחות.

  • מחממים תנור ל-175 מעלות. יוצרים מהבצק גליל ארוך. חותכים אותו לחתיכות בעובי ס"מ, ומעקמים כל חתיכה לצורת פרסה. מסדרים בתבנית שרופדה בנייר אפייה.

  • אופים בטמפרטורה של 175 מעלות, למשך 14 דקות, או עד שהסהרונים מזהיבים.

  • לאחר שהעוגיות הצטננו מפזרים מעליהן אבקת סוכר. אם לא מגישים מיד שומרים בכלי אטום, עד חודש.

 

מתכון לצנימי פקאן פריכים עם תאנים וצימוקים

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 3 שעות +תבנית אינגליש קייק | רמת קושי: קל |

 
עוגיות פריכות עם פקאנים ופירות יבשים - אנרגיה מרוכזת בכל ביס
עוגיות פריכות עם פקאנים ופירות יבשים - אנרגיה מרוכזת בכל ביס צילום : סטודיו דרור כץ
 

מתכון קל, מהיר ובריא, לנשנוש מתקתק, שבו משולבים אגוזי פקאן, צימוקים ותאנים מיובשות.

 

מצרכים:

80 גרם (1/3 כוס) סוכר


6 ביצים


120 גרם (כוס פחות כף) קמח


1 גרם (1/4 כפית) אבקת אפייה


150 גרם אגוזי פקאן קלופים, קצוצים גס


150 גרם תאנים מיובשות, חתוכות לרבעים


200 גרם צימוקים


1/4 כפית קינמון


 

אופן הכנה:

  • במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הסוכר והביצים.

  • מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה.

  • מנקים את קצוות קערת המיקסר בעזרת לקקן ומוסיפים את שברי הפקאנים, הפירות היבשים והקינמון. מערבלים היטב.

  • מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה ויוצקים לתוכה את התערובת.

  • מכניסים לתנור ואופים במשך 40 דקות.

  • מצננים את העוגה, ורק לאחר הצינון פורסים לפרוסות דקיקות בעובי 2 מ"מ בערך (כדאי להשתמש בסכין מסור או סכין משוננת טובה).

  • מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה, ומסדרים את הצנימים בתבנית. אופים שוב, במשך 5 דקות, עד שהזהיבו מעט. נותנים לצנימים להתקרר (בשלב זה הם גם נהיים פריכים) ומאחסנים בכלי אטום.

 

המלצת יין לצד העוגיות:

מוסקטו Young Selected - יין קל, מתקתק ומבעבע קלות. היין הופק מענבי מוסקט אלכסנדרוני ומתאפיין בניחוח נעים, במתיקות נעימה ומאוזנת ובאחוז אלכוהול נמוך (5.5%). יין המתאים לכל אירוע, עם אוכל או בלעדיו. ילווה היטב ארוחות קלות, פיקניקים ומסיבות, וישתדך מצוין למלבי המלא ניחוחות. מומלץ להגישו צונן (6 מעלות).

 
כריכת הספר התחלות מתוקות
כריכת הספר התחלות מתוקות צילום: יח"צ

2 המתכונים לקוחים מתוך הספר "התחלות מתוקות" - ספר הקינוחים שיצרו יחדיו שרון אילון והקונדיטור דודו אוטמזגין המאגד בתוכו מתכונים לעוגות, עוגיות , מאפים ושאר מתוקים לתקופת החגים ולכל השנה.

 

כל ההכנסות ממכירת הספר יוקדשו למען נוער בסיכון שבטיפול העמותה לקידום החינוך בת"א יפו.

 

בספר מתארחים מתכונים אורחים של בכירי השפים: מאיר אדוני (כתית,מזללה), שגב משה (שגב), אביב משה (מסה), מיקה שרון, אורי נבון(מחניודה) וגיא גמזו (ארייה).

 

מחיר הספר הנו 39 ש"ח ברכישה אינטרנטית ו 78 ש"ח בחנויות הספרים. לרכישה טלפונית: 03-6803000.

 

לעוד מתכונים חלביים בעולם היין:

קיש תרד וגבינות
קיש כרישה ופטריות
עוגת גבינה פירורים ברוטב תות

 
עוד כתבות במדור מתכונים משכרים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.