מתכון לרוגלעך שוקולד

 
בצק שמרים עשיר הכולא בתוכו מילוי קקאו דביק ומפנק
בצק שמרים עשיר הכולא בתוכו מילוי קקאו דביק ומפנק צילום: קרן ביטון כהן
 

אחרי שהספקנו להירגע מארוחות ראש השנה המרובות ועוגות הדבש, אורן גירון מפנק אותנו עם מתכון משגע לרוגלעך שוקולד אהובים מבצק שמרים עשיר, אך פשוט הכנה, הכולא בתוכו מילוי קקאו ומזוגג בסירופ סוכר

 
 
 
 
 

שנה טובה לכולם,


אני מקווה שעברתם את ראש השנה בחיק המשפחה, עטופים באוכל טוב, שמחה וחיוכים.


בשבוע האחרון קיבלתי הרבה פניות ושאלות על מתכוני החג, מנות ראשונות, עיקריות, תוספות וכמובן קינוחים. אני מקווה כי כולם הפליאו לבצע את המנה שלהם בצורה הטובה ביותר וששולחן החג שלכם היה מפואר וטעים.

 

השבוע נכין רוגלעך. בצק שמרים עשיר, אך פשוט הכנה, הכולא בתוכו מילוי קקאו דביק ומפנק.

 

בצק השמרים העשיר הזה נעשה בדרך בה החמאה הרכה נוספת לתוכו בשלב הלישה האחרון. פעולה זו אחראית על כמה נקודות:

 

  • שמירה על מרקם וטמפרטורת החמאה ומניעת התפרקותה.
  • שמירה על רשת כורי הגלוטן, שיקבלו אליהם את החמאה, בהטמעה עדינה, רק לאחר שנוצרו. אם נוסיף את החמאה יחד עם כל החומרים בתחילת הלישה נמנע את פיתוח רשת כורי הגלוטן ונחליש מאוד את הבצק.

 

 

תנו לבצק לעבוד עד אשר הוא חלק משיי ואחיד מאוד. הניחו אותו בקערה, כשהוא עטוף בניילון נצמד, והניחו לו לתפוח לשעה בטמפרטורת החדר. רק אז שלחו אותו לקירור להמשך ההתפחה. הבצק דורש התפחה בקירור על מנת שנוכל לרדדו לעלה דק מאוד (1 מ"מ עובי). תנו לו לפחות 5 שעות מנוחה בקירור.

 

כדאי להקדים ולהכין את מילוי הקקאו בזמן מנוחת הבצק. תנו לתערובת להצטנן למרקם משחתי. כך יהיה קל יותר למרוח ולעבוד איתה. הקפידו על שימוש בסוכר חום כהה, דביק ולח - הוא זה שיבטיח למילוי את מרקמו הייחודי.

 

אפיית הרוגלעכים נעשית ללא הברשה בביצה ולזמן אפייה קצר. את הברק הם יקבלו לאחר "אמבטיית" סירופ חמה.
הקפידו על הברשת המאפים בסירופ החם מיד עם צאתם מהתנור- מה שיבטיח מראה מבריק ואחיד ומרקם לח שישמר את טריותו של המאפה.

 

עכשיו רוצו למטבח להכין את הבצק. מבטיח לכם ניחוחות שיהיה קשה לעמוד בפניהם.

 

גמר חתימה טובה ושנת אפיה מוצלחת,

אורן גירון

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: כ-7 שעות | כמות: 30-40 רוגעלכים| רמת קושי: בינוני |

 

מצרכים לבצק:


½ קילו קמח


160 מ"ל חלב


20 גרם שמרים יבשים


80 גרם סוכר


5 גרם מלח


2 ביצים


100 גרם חמאה רכה


 

למילוי:


80 גרם קקאו


150 גרם סוכר חום


150 גרם חמאה מומסת


מעט קינמון


 

לסירופ:


300 גרם סוכר


150 מ"ל מים


 

 
 

אופן הכנה:

 

  • הבצק: מכניסים לקערת המיקסר את כל המרכיבים, למעט החמאה, ולשים 5 דקות.
  • מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש עוד 3 דקות.
  • מעבירים לקערה ומתפיחים להכפלת נפח (מומלץ להפתיח שעה בטמרפטורת החדר ועוד לפחות 5 שעות בקירור).
  • המילוי: מערבבים את כל החומרים ומצננים למרקם משחתי.
  • מרדדים 1/4 מהבצק למלבן רחב, מורחים 1/4 מהמילוי בנדיבות וחותכים למשולשים צרים וארוכים.
  • מגלגלים לצורת רוגלאך ומעבירים לתבנית מרופדת.
  • חוזרים על פעולה זו עם יתרת הבצק.
  • מניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.
  • אופים בחום של 180 מעלות כ-12 דקות.
  • הסירופ: מרתיחים יחד את הסוכר והמים.
  • מזגגים את הרוגלעך מיד עם יציאתם מהתנור בסירופ החם.

 

 

 
הקפידו על הברשת המאפים בסירופ החם מיד עם צאתם מהתנור
הקפידו על הברשת המאפים בסירופ החם מיד עם צאתם מהתנור צילום : קרן ביטון כהן
 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה.

 

בטור הקודם הכין אורן חלת תפוחים ודבש חגיגית

 

מחפשים עוד מתכוני מאפים מתוקים? נסו את אלה:

מאפה פילו במלית תפוחים

רולדת שמרים במילוי אגוזים

לחם קופים

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.