לצום קל • מתכון לעוגת סולת ותפוזים

 
עוגת סולת ותפוזים
עוגת סולת ותפוזים צילום: חיה אילונה דר
 

לקראת הצום של יום כיפור, חיהל'ה מכינה עוגה שתסייע לסיים אותו בצורה מתוקה וטעימה במיוחד: מתכון לעוגת סולת ותפוזים עם קמח שקדים וקוקוס, ספוגה בסירופ בניחוח משגע

 
 
 
 
 

קצת אחרי עוגות הדבש ולקראת יום כיפור, חשבתי שיתאים להכין עוגת סולת ספוגה בסירופ. העוגה מזכירה את העוגה הבלקנית טישפשטי, אך רק מזכירה - יש כאן שינויים שונים אותם אהבתי בעת הטעימה.

 

אחד השינויים המוצלחים שערכתי כאן הוא שהשתמשתי בקמח שקדים, כלומר שקדים טחונים דק, במקום קמח לבן רגיל -שמעדן את מרקם העוגה. אין בעיה להכינה אפילו שלושה ימים מראש - רק שימו לב להספיגה בסירופ בעודה חמה.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | תבנית 25X40 | רמת קושי: קל

 
המצרכים לעוגה
המצרכים לעוגה צילום: חיה אילונה דר

מצרכים לעוגה:

 

1 כוס + 2 כפות קוקוס טחון


5 ביצים בגודל בינוני


1/2 כוס סוכר


200 גרם מזולה לאפייה בטעם טבעי, מומסת


כוס מיץ תפוזים


גרידה דקה מתפוז אחד


1 כוס קמח שקדים


1 כוס סולת


שקית אבקת אפייה (10 גרם)


 

 

לסירופ:

1 כוס מיץ תפוזים


1/2 כוס מים


1 כוס סוכר


1 כף מיץ לימון


3 טיפות מי ורדים

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • משמנים את התבנית ומפזרים 2 כפות קוקוס על פני כל התבנית.
  • מקציפים את הביצים עד לקבלת קצף בהיר, מוסיפים את הסוכר בבת אחת עד שנטמע בתערובת, משך כל ההקצפה 5 דקות.
  • מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים בהדרגה את הנוזלים ולאחר מכן את היבשים.
  • יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.

מכינים את הסירופ:

  • שמים את כל המצרכים לסירופ בסיר קטן, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד הסמכה כ-10 דקות.
  • מוציאים מהתנור ומספיגים את העוגה החמה בסירופ החם.

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של חיה אילונה דר - יופי במטבח

 

לעוד מתכונים של חיהל'ה במדור מיליון סיבות לאפות:

עוגיות בצק פריך בצורות
מאפה פילאס גלוע במילוי פטריות
מעמולים במילוי תמרים

 

 
עוד כתבות במדור חיהל'ה אופה באהבה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.