מתכון לקרמבו לוטוס

 
גרסה ביתית לקרמבו עם ממרח לוטוס משגע
גרסה ביתית לקרמבו עם ממרח לוטוס משגע צילום: דניה ויינר סגנון: דיאנה לינדר
 

ממתק הילדים האהוב מקבל גרסה ביתית, קלה מאוד להכנה ומשודרגת, עם קצף מרנג על בסיס של עוגיית לוטוס וציפוי משגע של ממרח לוטוס

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה | כמות: 30 קרמבואים קטנים | רמת קושי: קל |

 

מצרכים:


15 עוגיות לוטוס חצויות (מהאריזה של העוגיות העטופות)


5 חלבונים (175 גרם) מביצים גדולות


1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר


קורט מלח


1 כפית תמצית וניל


 

לציפוי:


1 צנצנת (400 גרם) ממרח לוטוס


 

אופן הכנה:

  • מסדרים את חצאי העוגיות בתבנית או בצלחת הגשה.
  • מכינים מרנג ומרכיבים: שמים בקערה את החלבונים, הסוכר והמלח ומניחים מעל בן מארי.
  • מחממים תוך כדי טריפה כ-5 דקות עד שהסוכר נמס והתערובת חמה למגע (או מגיעה ל-65 מעלות במד-חום).
  • מעבירים את תערובת החלבונים לקערת מיקסר, מוסיפים את תמצית הוניל ומקציפים 8-10 דקות במהירות גבוהה עד שהקערה קרה למגע ומתקבל קצף (מרנג) גמיש ומבריק.
  • מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1 ס"מ ומזלפים על גבי חצאי העוגיות עד גובה 5-4 ס"מ.
  • מעבירים למקפיא למשך 30 דקות.
  • מצפים: מחממים את ממרח הלוטוס כ-20 שניות במיקרוגל, מערבבים היטב ומעבירים לכלי צר וגבוה.
  • טובלים כל קרמבו בממרח הנוזלי, מניחים לשאריות הממרח לטפטף חזרה אל הכלי ומניחים את הקרמבו על גבי רשת שתחתיה מונח נייר אפייה.
  • שומרים עד יומיים בקופסה אטומה במקרר.

מתוך חוברת מתכוני לוטוס שצורפה לגיליון ספטמבר של "על השולחן"


מחפשים עוד מתכונים עם לוטוס? נסו את אלה:

 

 
עוד כתבות במדור טעימות מעל השולחן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.