מתכון לפבלובה לוטוס

 
פבלובה לוטוס, מרשימה וטעימה
פבלובה לוטוס, מרשימה וטעימה צילום: דניה ויינר סגנון: דיאנה לינדר
 

מרשימה, מהירה וטעימה מאוד — תקשט כל שולחן, בארוחת החג או סתם כשרוצים לפנק את האורחים. את המרנג אפשר להכין מראש ולמלא בקצפת לוטוס לפני ההגשה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה/חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים | פבלובה בקוטר 20 ס"מ | רמת קושי: קל |

 

מצרכים למרנג:


4 חלבונים (140 גרם) מביצים גדולות בטמפרטורת החדר


1 כוס (200 גרם) סוכר


2 כפות (20 גרם) קורנפלור


1 כפית חומץ


 

למלית:


1/2 1 כוסות (375 מ"ל) שמנת צמחית או שמנת מתוקה


2 כפות ממרח לוטוס


2 כפות (20 גרם) אבקת סוכר



לקישוט:


פירות טריים כגון פטל, רימונים, פסיפלורה, מנגו


3-2 כפות פירורי עוגיות לוטוס


 

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-150 מעלות.
  • מסמנים עיגול בקוטר 20 ס"מ על נייר האפייה ומניחים אותו בתבנית.
  • מכינים מרנג: מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה כ-2 דקות עד שנוצר קצף לבן ורך.
  • מוסיפים את הסוכר באיטיות ובהדרגה ומקציפים כ-4-3 דקות נוספות לקבלת קצף מבריק ויציב מאוד.
  • מוסיפים לקערה את הקורנפלור וחומץ ומקציפים רק עד שהם נטמעים.
  • מעבירים את המרנג לתבנית בתלולית גבוהה במרכז העיגול שסימנו. בעזרת מרית יוצרים במרכז התלולית גומחה עמוקה. גובה השוליים צריך להיות כ-10 ס"מ ועובי העיגול במרכז - כ-5 ס"מ.
  • מנמיכים את חום התנור ל-120 מעלות ואופים את המרנג במשך שעה ועשרים דקות. בתום האפייה מכבים את התנור ומאפשרים למרנג להתקרר בתוכו לחלוטין. החלק הפנימי של המרנג יישאר רך וזה בסדר.
  • ניתן לשמור את המרנג האפוי ללא המלית עד 3 ימים בטמפ' החדר כשהוא עטוף היטב.
  • בסמוך להגשה: מקציפים את השמנת עם ממרח לוטוס ואבקת סוכר לקצפת יציבה.
  • ממלאים את השקע של המרנג בקצפת ומזלפים מעל עוד מהממרח.
  • מעטרים בפירות ובפירורי העוגיות.
מתוך חוברת מתכוני לוטוס שצורפה לגיליון ספטמבר של "על השולחן"

>> לרכישת הגיליון

 

מחפשים עוד מתכוני פבלובה? נסו את אלה:

פבלובה שוקולד עם קצפת

ואשראן אפרסקים בנוסח מלבה

פבלובה עם קצפת ופירות העונה

 
עוד כתבות במדור טעימות מעל השולחן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.