מתכון לפאי תפוחים אמריקאי קלאסי

 
פאי תפוחים
פאי תפוחים צילום: marthastewart.com
 
עודכן 15:15 15/09/2013
מרת'ה סטיוארט

את המונח "אוכל מנחם" אפשר לומר על הרבה מאוד תבשילים, אך על מעט מאוד קינוחים. כזה הוא פאי התפוחים האמריקאי: מורכב מבצק רך ונימוח, תערובת תפוחים וקינמון ותפזורת סוכר מעל

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעתיים וחצי | תבנית פאי | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לבצק:

 

2 ו-1/2 כוסות קמח לבן


כפית מלח גס


1 כפית סוכר


220 גרם חמאה, חתוכה לקוביות


1/4-1/2 כוס מי קרח


 

למלית:

 

12 תפוחי גראנד סמית', קלופים וחתוכים לקוביות קטנות


3/4 כוס סוכר + כפית לקישוט


מיץ מלימון מלימון 1


קליפת לימון


1 ו-1/2 כפיות קינמון


1/2 כפית אגוז מוסקט


מעט ציפורן


2 כפות (15 גרם) חמאה


1 ביצה


 

 

 

אופן הכנת בצק הפאי:

 

  • מניחים את הקמח, המלח והסוכר בקערת מעבד מזון, ומעבדים במשך כמה שניות עד שהכל מתערבב יחד.
  • מוסיפים את החמאה, ומעבדים עד קבלת תערובת גסה (בערך 10 שניות) ואז מוסיפים באיטיות 1/4 כוס מי קרח. אם הבצק לא מקבל צורה "בצקית" ואחידה, מוסיפים את שאר המים. אל תערבבו יותר מ-30 שניות סך הכל.
  • הוציאו הבצק מקערת מעבד המזון אל משטח עבודה נקי וחלקו אותו לשניים.
  • הניחו כל חתיכה על ניילון נצמד, שטחו אותה ועטפו.
  • הניחו במקרר לפחות שעה לפני שאתם מתחילים לעבוד איתו.
  • לאחר שעה: מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות).
  • מוציאים את 2 חתיכות הבצק מהמקרר ומניחים אותן על משטח עבודה מקומח קלות.
  • מרדדים כל חתיכה לעובי 4 ס"מ, בקוטר שיהיה גדול מתבנית הפאי.
  • מניחים שוב על ניילון נצמד ומקררים כ-30 דקות.
  • הניחו חתיכת בצק אחת על תבנית הפאי והדקו היטב לדפנות.

הכנת המלית:

  • בקערה גדולה מערבבים היטב את התפוחים, הסוכר, מיץ הלימון, גרידת הלימון, התבלינים והקמח.
  • מעבירים את התערובת לתבנית הפאי, מוסיפים את החמאה בתפזורת ומכסים בעזרת החלק השני של הבצק.
  • מהדקים את הקצוות היטב.
  • חותכים מספר פתחים משכבת הבצק העליונה.
  • מברישים את הפאי עם ביצה טרופה וזורים מעט סוכר לקישוט.
  • מכניסים לתנור לשעה, עד שהפאי מזהיב וניתן לראות את מיצי המלית מבעבעים מבין הפתחים .
  • מצננים על רשת.

 

 

 
 
 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.