צבעוני ובריא • מתכון לרטטוי

 
התבשיל הצמחוני שהפך לכוכב קולנוע
התבשיל הצמחוני שהפך לכוכב קולנוע צילום: יוסי סליס, סטיילינג: נטשה חיימוביץ'
 

מה משותף לבצל, פלפלים, חצילים, קישואים ועגבניות? כולם ירקות שבטיגון קל ובבישול קצר מתרככים קצת, אבל נשארים מוצקים, מתחזקים בטעם עמוק ומתקתק והופכים לתבשיל צבעוני ומפתה – רטטוי. מקורו של הרטטוי בחבל פרובאנס הצרפתי, אבל הוא מצוין גם כשהוא מתבשל ונאכל בישראל. התבשיל הצמחוני שהפך לכוכב קולנוע (בצדק!) – עכשיו אצלכם במטבח

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 35 דקות | כמות: 4 מנות | רמת קושי: קל |

 

מצרכים:


1 בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות בגודל כ־1.5 ס"מ


1 פלפל אדום גדול, חתוך לרצועות בעובי כ־1 ס"מ


1 פלפל כתום גדול, חתוך לרצועות בעובי כ־1 ס"מ


1 חציל בינוני, חתוך לקוביות בגודל כ־1.5 ס"מ


2 קישואים בינוניים (רצוי זוקיני), חתוכים לקוביות בגודל כ־1.5 ס"מ


3-4 שיני שום, קלופות וקצוצות


1/2 קילו  עגבניות, רצוי מסוג תמר, חתוכות לקוביות בגודל כ־2 ס"מ


3 כפות שמן זית


2 כפיות מלח


1/2 כפית פלפל שחור גרוס


3 ענפי תימין


אפשרות: 10-15 עלי בזיליקום, שטופים ויבשים


 

 

אופן הכנה:

  • מחממים את הסיר במשך דקה על להבה בינונית-גדולה.
  • מוסיפים כף מהשמן ואת קוביות הבצל ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, 4-3 דקות, עד שהבצל מזהיב מעט.
  • מוסיפים את רצועות הפלפלים ועוד כף מהשמן, ומטגנים כ־4 דקות, עד ששולי רצועות הפלפלים משחימים.
  • מוסיפים את קוביות החצילים וכף השמן שנותרה, ומטגנים, תוך ערבוב עדין, 4-3 דקות, עד שקוביות החצילים מאבדות מעט מנפחן ומשנות את צבען.
  • מוסיפים את הקישואים, השום והעגבניות, המלח, הפלפל והתימין ומערבבים.
  • מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כ־15 דקות, עד שהירקות רכים מעט אך עדיין נגיסים ושומרים על צורתם. מערבבים בעדינות פעמיים במהלך הבישול.
  • ההגשה: אם רוצים, חותכים את עלי הבזיליקום לרצועות דקות, ומערבבים עם הרטטוי. מגישים.
  • איך שומרים? בכלי סגור במקרר, כשבוע. טעם הרטטוי משתבח יום-יומיים לאחר הבישול. מגישים בטמפרטורת החדר או מחממים במתינות, בסיר או במיקרוגל.

 

המתכון מתוך הספר "בית ספר לבישול" של מגזין לאשה

 
עוד כתבות במדור ספרי בישול
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.