מתכון לעוגיות פרמז'ן וזעתר

 
עוגיות פרמזן וזעתר
עוגיות פרמזן וזעתר צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 06:33 16/09/2013

מתי בפעם האחרונה הגשתם עוגיות במליחות מעודנת בתור נשנוש? הצעה מצויינת לעוגיות מטריפות שמשלבות גבינת פרמז'ן מגוררת עם שמן זית וזעתר. מדובר על מקרה שקשה להפסיק לנשנש

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | כמות: 60 עוגיות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

70 גרם ( 1/2 כוס) קמח רגיל


50 גרם ( 1/2 כוס) קוואקר


180 גרם גבינת גבינה צהובה מגוררת


50 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק


50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות


2 כפות שמן זית


1 כף זעתר


קורט מלח


1/3 כוס שומשום, לציפוי


 

אופן הכנה:

 

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • שמים את כל חומרי הבצק בקערה ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד.
  • מחלקים את הבצק לשלוש ויוצרים מכל שליש גליל בקוטר 3 ס"מ. מגלגלים בשומשום, עוטפים.
  • בניילון נצמד ומקפיאים לשעה (ניתן גם להכין כמות כפולה ולשמור בהקפאה).
  • מוציאים את הגלילים מהמקפיא ובעזרת סכין משוננת פורסים לעיגולים דקים.
  • מסדרים בתבניות מרופדות בנייר אפייה.
  • אופים 20-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
  • מוציאים ונותנים לעודיות להתקרר לחלוטין לפני שמנשנשים, או שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.

 

 
 
עוד כתבות במדור טעים ובריא
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.