מתכון לקיש ברוקולי, גבינת פטה ותלתלי פילו

 
קיש ברוקולי, גבינת פטה ותלתלי פילו
קיש ברוקולי, גבינת פטה ותלתלי פילו צילום: קרן ביטון כהן
 

לכבוד סוכות אורן גירון מכין קיש חגיגי ומסולסל, מלא בתלתלי בצק פילו פריכים וטעימים, עם ברוקולי שנותן טעם דומיננטי וגבינת פטה, מנה שכיף להגיש לאורחים, ואפשר גם לקחת כשמתארחים

 
 
 
 
 

חתימה טובה וחגים שמחים לכולם,

סוכות מגיע מחר ואיתו שלל מנות לנשיאה לארוחה בסוכה או לפיקניקים.

 

הפעם נכין קיש. אבל לא סתם קיש- אלא קיש מסולסל ומלא בתלתלי בצק פילו פריכים וטעימים.
בחרתי בברוקולי כירק נותן הטעם העיקרי לקיש -  אך אתם בהחלט יכולים להשתמש בכל ירק אחר שאתם אוהבים- רק זכרו יש לרכך אותו לפני השימוש בכל אופן מתאים לו: טיגון, אפיה, קלייה או בישול בנוזל. הריכוך חיוני משום שאפייתו בקיש לא תמיד מספיקה לרכך אותו והוא עלול גם להגיר נוזלים במהלך האפייה ולהרטיב את הבצק.


את קלתית הבצק יש להכין על פי כללי הכנת בצק פריך- וגם כאן ניתן להשתולל עם טעמי או צבעי הבצק- ניתן להוסיף עשבי תבלין, תבלנים יבשים טחונים או אפילו אגוזים טחונים. הקפידו על עיבוד בצק קצר ומנוחה ממושכת בקירור.

 

לאחר הרידוד והאפייה העיוורת המקדימה של הבצק (חשובה על מנת לוודא כי הבצק יבש ופריך) ממלאים במילוי ומניחים מעל את ההפתעה: תלתלי פילו משומנים קלות בחמאה. מה שיקרה זה שחלק מהעלים יירטב ממילוי הקיש (וזה בסדר!) ויהיה מעט רך- ממש כמו פסטה מבושלת, וחלק אחר יישאר מחוץ לקיש, יזהיב ויהיה פריך וזהוב.

 

כמו שהבטחתי- חגיגי ומפתיע.

 

בילוי נעים בסוכה וחג שמח ומתוק,

אורן גירון

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים ורבע | תבנית בקוטר 22 ס"מ | רמת קושי: קל |

 

מצרכים לבצק:


200 גרם קמח


120 גרם חמאה


10 גרם חומץ


1 חלמון


קורט מלח


10 גרם סוכר


 

למילוי:


200 גרם ברוקולי, קצוץ גס (ניתן גם קפוא)


120 גרם גבינת פטה


100 מ"ל שמנת מתוקה


2 ביצים


מעט מוסקט טחון


2 שיני שום כתושות


מעט מלח ופלפל שחור


 

לקישוט:


4-5 עלי פילו


חמאה מומסת


 
 

אופן הכנה:


הבצק:

  • מכניסים את כל החומרים היבשים והחמאה למעבד מזון, מעבדים רק עד קבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים את החומץ והחלמון ומעבדים לפירורים לחים. מאחדים ועוטפים בניילון. מניחים במקרר לשעה.
  • מרדדים את הבצק לעלה בעובי 4 מ"מ ומרפדים איתו את התבנית, אופים אפייה עיוורת מלאה (מכוסה בנייר אפייה או ניילון נצמד ומעליו משקולת - גרגרי חומוס למשל, על מנת שהבצק ישמור על צורתו) כ-15-20 דקות בחום של 180 מעלות ל-15-20 דקות.
  • מוציאים מהתנור, מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות.

 

המלית:

  • מערבבים יחד את השמנת, הביצים והתבלינים.
  • מסדרים את הברוקולי על קלתית הבצק האפויה, מפזרים מעל את הגבינה ויוצקים את הבלילה מעל.

 

הקישוט:

  • חותכים את בצק הפילו לשניים, מורחים את הדפים בחמאה המומסת, מניחים את הדפים בערימה אחד מעל השני ומגלגלים.
  • חותכים בעזרת סכין לעובי פטוצ'יני.
  • "מבלגנים" את העלים ומניחים על המילוי, כך חלק מבצק הפילו בולט מעל המילוי.
  • אופים כ-30 דקות להזהבה, מצננים מעט, פורסים ומגישים.
 
קיש ברוקולי, גבינת פטה ותלתלי פילו
קיש ברוקולי, גבינת פטה ותלתלי פילו צילום : קרן ביטון כהן
 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה.

בטור הקודם הכין אורן רוגלעך שוקולד

 

מחפשים עוד מתכוני מאפים? נסו את אלה:

קיש בטטה ופטריות

משולשי פילו במילוי גבינות

טארטים אישיים מבצק פילו עם תרד וגבינה בולגרית

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.