מתכון למיני מאפינס שקדים ודובדבנים

 
מיני מאפינס שקדים ודובדבנים
מיני מאפינס שקדים ודובדבנים צילום: אפרת ליכטנשטט
 
עודכן 06:35 22/09/2013
אפרת ליכטנשטט

אפרת ליכטנשטט לא נלחצת כשיש אורחים בדלת ושולפת מיד את הספר של המלכה האם: מרת'ה סטיוארט. והפעם, מתכון קליל להכנה למיני מאפינס שקדים ודובדבנים

 
 
 
 
 

קורה לכם לפעמים שיש לכם חמש דקות להכין משהו טעים, האורחים כבר בדרך, ילדה אחת יפה רגישה לגלוטן המזווה מביט בכם בחוסר אמון.. מה עושים? רצים למרתה!

 

הכוהנת, המלכה, תמיד מלאת בטחון "יור פאמאלי וויל לאב איט!!" ספר הקאפקייקס האגדי (אחד מהמונים), מדפדפים מהר מהר העיניים מאתרות מתכון מרשים המזווה מחייך לאישור, אופס - שמתי חמישה חלמונים במקום חמישה חלבונים??!! אבל מרתה! כתבת ש"כל אחד יכול".


והנה זה מצליח - למרות הטעות המטורפת התשואות לא לי, אבל זה כל כך טעים וקל להכין שאני חייבת לשתף אתכם
חמש דקות, הכל בקערה אחת (טוב, אולי שתיים), בלי מיקסר - תאלתרו על המילוי עם מה שבא לכם (חתיכות של תאנים או שזיפים, חצאי ענבים, כמובן שדובדבנים, פטל ופירות יער - אם חשקה נפשכם)

 

והנה זה - מיני מאפינס שקדים ודובדבנים . מתכון של מרת'ה סטיוארט בשינויים קלים ביותר.

 

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 20 דקות | 30 יחידות | תבנית 24 | רמת קושי: קל

 
 
דובדבני אמרונה משומרים
דובדבני אמרונה משומרים צילום: אפרת ליכטנשטט

מצרכים:


145 גרם חמאה מומסת


1 כוס קמח רגיל (ניסיתי גם עם קמח תמי (ללא גלוטן) - יצא מעולה) 


1 כוס קמח שקדים (=שקדים קלופים טחונים דק דק)


1 כוס סוכר (אפשר קצת פחות)


1 כפית מלח


5 חלבונים


2 כפות ליקר דובדבנים (אני השתמשתי ברוטב של הדובדבנים המשומרים או במים)


30 דובדבנים טריים או: דובדבני אמרנה משומרים או כל פרי שתרצו חתוך קטן


אבקת סוכר בשביל הרושם


 

אופן הכנה: 

  • מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • מרפדים תבנית מיני מאפינס בניירות.
  • מערבבים בקערה את הקמח, קמח השקדים, המלח והסוכר.
  • מוסיפים את החלבונים והליקר ומערבבים היטב במטרפה לבלילה אחידה.
  • מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב.
  • מחלקים את הבלילה לשקעים בעזרת כפית. לא ממלאים עד הסוף כדי שיהיה מקום להוסיף את הפרי.
  • מוסיפים את הפירות.
  • אופים כ- 12 דקות או עד שהמאפינס משחימים בקצוות וקיסם יוצא יבש - לא לאפות יותר מידי!
  • לקרר לחלוטין ולשמור בכלי אטום.

מספר דברים חשובים:   

>> אם אתם אופים בתבנית מאפינס רגילה - אל תמלאו את השקעים עד למעלה,  כדי שלא יצא מאפין גדול מידי.

>> כמובן אפשר להוסיף יותר פירות בכל שקע ולאפות כ18 דקות.
>> נשמר יום אחד בחוץ בכלי אטום ואח"כ עוד יומיים במקרר.

 

 
המזווה קורץ לאישור? תתחילו להכין
המזווה קורץ לאישור? תתחילו להכין צילום : אפרת ליכטנשטט
 

למתכונים מעולים והמלצות הכנסו לבלוג של אפרת
הצטרפו לעמוד הפייסבוק אז מה את עושה כל היום

 

מחפשים עוד מתכונים למאפינס טעימים? נסו את אלה:

מאפינס חלב ודבש

מאפינס וניל בציפוי ממרח לוטוס

מאפינס מלוחים עם בטטה וגבינת פטה

 
עוד כתבות במדור שקט, מבשלים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.