צפו: איך להכין מרק עדשים בצ'יק

 

מתכון מהיר וקל למרק עדשים משביע בניחוח הודי, נהדר ליום חורף חם

 
 
 
 
 

 

מתכון למרק עדשים בתיבול הודי

4-6 מנות

 

מצרכים:

2 כפות שמן סויה או קנולה

1 בצל בגודל בינוני, קלוף וקצוץ

2 שיני שום, קלופות ופרוסות

1/2 1 כוסות עדשים כתומות, שטופות היטב

2 ליטר מים

3 תיבוליות בטעם הודי קנור

מיץ מ-1/2 לימון

עלים מ-1/4 צרור כוסברה

 

אופן הכנה:

  • מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומטגים על להבה גבוהה אגב ערבוב כ-3 דקות.
  • מוסיפים את שיני השום ומטגנים 1-2 דקות נוספות.
  • מוסיפים אם העדשים ואת המים, מביאים לרתיחה ומבשלים 30 דקות עד ריכוך.
  • מוסיפים את התיבוליות ומערבבים היטב כדי להמיסן לחלוטין.
  • מבשלים דקה נוספת ואז מעבירים לקערות הגשה.
  • סוחטים מעל מעט מיץ לימון, מעטרים בעלי פטרוזיליה ומגישים.

 

צילום: מיכאל שטיין וקובי מאיר

עריכה: מיכאל שטיין

 

לעוד פטנטים שיעשו לכם חיים קלים במטבח:

איך לקלף תפוחי אדמה בקלי קלות

איך לקלף שום בצ'יק
איך לחתוך סלק בלי ללכלך

 
עוד כתבות במדור סודות השפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.