בראונריאו: מתכון לבראוניז עם אוריאו

 
ממלא את הבית בריח של שוקולד
ממלא את הבית בריח של שוקולד צילום: נועה רוזין
 
עודכן 08:05 29/09/2013
נעה עינת

תכירו את נעה עינת, רק בת 18 וכבר קונדיטורית. הכל התחיל מסקרנות, הפך לתחביב, המשיך ללימודים והתמחות במסעדה מכוכבת בבלגיה, ואיך אומרים אצלנו? השמיים הם הגבול. טור הכרות ומתכון משגע לבראוניז עם עוגיות אוריאו

 
 
 
 
 
רק בת 18 וכבר קונדיטורית מוסמכת
רק בת 18 וכבר קונדיטורית מוסמכת צילום: נועה עינת

שלום לכולם,

 

שמי נעה עינת, בת 18 ואני קונדיטורית! כן קראתם נכון, כשאני חושבת על זה מבחינתי זהו כבוד גדול להחליט על מה שאני רוצה לעשות בחיים בגיל כל כך מוקדם ומהי האהבה הכי גדולה שלי שזו היא האפייה.

 

מאז שאני זוכרת את עצמי אהבתי לעזור לאמא לאפות עוגות וכמובן ללקק את הקערות. בגיל 12 התחלתי לצפות בתוכניות אפייה, התלהבתי מאוד והחלטתי להתחיל לנסות את המתכונים. לאט לאט ניסיתי עוד ועוד, התאהבתי במטבח וחשבתי שאולי זה יהיה המקצוע שלי בעתיד. השתתפתי בתחרויות, פגשתי קונדיטורים שבעזרת התוכניות והספרים שלהם צמחתי והיום אני יודעת בוודאות שהמקצוע בחר בי.


ביום הולדתי ה-17 התחלתי ללמוד קורס פטייסרי ב"בישולים" ויצאתי קונדיטורית מוסמכת. אין אושר יותר גדול מלומר: "אני נעה, ואני קונדיטורית!". כשסיימתי את הבגרויות עליתי על מטוס לבד (!) ונחתתי בבלגיה ועשיתי סטאז' במשך חודש וחצי במסעדה עם כוכב מישלאן בשם " La Bergerie‎". חוויה מטורפת שהייתה לי את הזכות לעבוד במיוחד בגיל הצעיר שלי.

 

כיום אני מנהלת את הבלוג שלי, Noacakes, ועמוד פייסבוק בשם "העוגות של נעה". אני כמובן מזמינה את כולכם להיכנס ולהתאהב איתי ביחד באפייה ובקונדיטוריה! אני מפרסמת תמונות ומתכונים שאהובים עלי מאוד. אני מרגישה ברת מזל שאני עושה מה שאני אוהבת ונותנת את כל האהבה שלי למקצוע. בטורים הבאים אחלוק עמכם את האהבה שלי למקצוע ובנוסף מתכונים חדשים שלי.

 

בחרתי לפתוח במתכון מדהים של בראוניז רך, כמעט רטוב, עם אוריאו שמשאיר טעם ענק של עוד. עירבבתי את כל החומרים, שפכתי לתבנית, פיזרתי אוריאו, הכנסתי לתנור, הריח בבית שיגע אותי והבראונריאו יצא מהתנור בדיוק לאחר 20 דקות. התאפקתי מאוד לא לאכול כשזה חם ולחכות שזה יתקרר ורק אז לחתוך. אחרי איפוק רב חתכתי והתעלפתי מרוב שזה היה טעים.

 

מוכנים?

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 40 דקות | תבנית 25X25 | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:

 

170 גרם חמאה


150 גרם שוקולד מריר


4 ביצים


1/2 כפית תמצית וניל


1/2 כוס סוכר חום


2 כפות קמח רגיל


1 כף קקאו


קורט מלח


3 שקיות קטנות של אוריאו


 

אופן הכנה:

 

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • ממיסים בבן מארי או במיקרו את החמאה והשוקולד עד לתערובת חלקה ומבריקה.
  • מקציפים במיקסר את הביצים עם תמצית הוניל.
  • כשהקצף הופך להיות אורירי מוסיפים חצי מכמות הסוכר ולאחר חצי דקה את שאר הסוכר.
  • לאחר שהתקבל קצף חזק ומבריק, שופכים בעדינות את תערובת השוקולד לתערובת הקצף.
  • מערבבים בעדינות, עדיף בעזרת ללקן ובתנועות קיפול. לא להבהל: תערובת הביצים מאבדת מנפחה כשמערבבים לתוכה את השוקולד.
  • מנפים לתערובת הביצים-שוקולד את הקמח, הקקאו והמלח ומערבבים בתנועות קיפול מאוד עדינות.
  • כשהתערובת נראית אחידה בצבע ובמרקם, מוסיפים חצי מכמות האוריאו ומערבבים בעדינות.
  • מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • מפזרים את שאר האוריאו על התערובת ומכניסים לתנור ל-20-25 דקות. גם אם הבראונריאו לא נראה לכם מוכן, הוציאו אותו אחרי הזמן הנקוב. 
  • מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
  • מעבירים לקרש חיתוך וחותכים לריבועים בגודל שאתם רוצים.
  • שומרים בכלי אטום עד 4 ימים.

 

 

לבלוג של נעה עינת >> העוגות של נעה

לעמוד הפייסבוק של נועה >> העוגות של נעה

 
עוד כתבות במדור פותחים את השבוע עם העוגות של נעה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.