מתכון ללזניה במילוי בשר

 
לזניה
לזניה צילום: Printemps - Fotolia.com
 
עודכן 07:18 30/09/2013
קנור

ארוחה טעימה לכל המשפחה שתצדיק את ההשקעה: לזניה במילוי תבשיל בשר עם עגבניות, ירקות שורש ויין אדום, ומעל הכל רוטב שמזכיר רוטב בשמל, אבל הוא פרווה לחלוטין

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: שעתיים | כמות מנות: 8 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים: 

חבילת דפי לזניה


 

למילוי:

5 כפות שמן זית


2 בצלים בינוניים, חתוכים לקוביות קטנות


2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות


3 גבעולי סלרי, קצוצים דק


600 גרם בשר בקר טחון


4 שיני שום, כתושות


3 כפות רסק עגבניות


2\1 כוס יין אדום


עלים מ-5 גבעולי טימין


1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות


½ 1 כפיות אבקת מרק תיבול פטריות קנור


מלח, פלפל שחור


 

לרוטב:

2 כוסות מים רותחים


2 כפות אבקת בסיס מרק תיבול בצל קנור


4 כפות שמן זית


2 כפות קמח


1 ביצה


מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט טחון


 

אופן הכנה:

 

מתחילים בהכנת המילוי ללזניה:

מוסיפים לסיר שמן ומטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה בצל, סלרי וגזר עד לשקיפות הבצל, בערך 8 דקות. מקפידים לערבב מדי פעם.

מוסיפים בשר טחון ושום ומטגנים תוך כדי ערבוב 5-10 דקות עד שהבשר משנה את צבעו.

מוסיפים רסק עגבניות ומבשלים כ 4 דקות.

מוסיפים יין ועגבניות מרוסקות ומבשלים כ- 10 דקות נוספות.

מתבלים בתימין, מרק פטריות ופלפל שחור, מערבבים ומבשלים 10 דקות (חשוב לא ליבש את התבשיל. במידת הצורך יש להוסיף 2\1 כוס מים). טועמים ומשפרים תיבול.

 

מכינים את הרוטב:

ממיסים את אבקת המרק במים הרותחים.

מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים תוך כדי ערבוב את מרק הבצל.

מבשלים תוך כדי בחישה עד שהרוטב מסמיך ומבעבע, בערך 7 דקות על להבה בינונית.

מסירים מהאש ומתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומקררים.

מוסיפים את הביצה וטורפים אותה מהר עד שמתקבל רוטב אחיד.

 

מרכיבים את הלזניה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

משמנים תבנית מלבנית בגודל 37 על 22 ומסדרים שכבה של עלי לזניה לא מבושלים.

מוסיפים בשכבות לפי הסדר: שליש מתבשיל הבשר, עלי לזניה, שליש מתבשיל הבשר, עלי לזניה, שליש מתבשיל בשר, שכבה נוספת של עלי לזניה ומעל יוצקים את הרוטב. מכסים בנייר אפייה ואוטמים בנייר אלומיניום.

מכניסים לתנור ואופים כ- 45 דקות, עד שדפי הפסטה התרככו. מורידים את הנייר האפייה והאלומיניום (בזהירות רבה) אופים עוד 10 דקות עד שהרוטב הזהיב מעט.

מוציאים, חותכים למנות ומגישים מיד.

 

לעוד מתכונים בקלי קלות:

חזה עוף בצ'ילי מתוק

ירקות מוקפצים על אורז

תפוחי אדמה אפויים עם פפריקה

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים בקלי קלות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.