מתכון לעוגיות חמאת בוטנים ושוקולד

 
עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד
עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צילום: קרן ביטון כהן
 

אורן גירון שם את החגים מאחוריו ומכין לנו הפעם עוגיות קטנות ופריכות של חמאת בוטנים ושוקולד. 20 דקות, 60 עוגיות - זוז!

 
 
 
 
 

שלום לכולם וחזרה לשגרה שמחה,

 

אני מקווה כי עברתם את מבול החגים בשלום וכי הספקתם לבשל, לאפות ולבלות במחיצת משפחה וחברים.

אני חזרתי לשגרה עמוסה ומלאה בתוכן וכבר הספקנו השבוע לצלם את מחזור המתכונים הבא לטורים הקרובים. הכנתי לכם מתוקים ומאפים מיוחדים וטעימים מאוד - יש למה לצפות.

 

הפעם נכין מתכון מעולה לעוגיות חמאת בוטנים ושוקולד. אני מאוד אוהב חמאת בוטנים, יש משהו ממכר בטעם העשיר ובמרקם הדביק שעושה לי את זה. אני נוהג להשתמש בחמאת בוטנים במתכונים מלוחים (למשל מרק קרם בטטה, קוקוס וחמאת בוטנים או קארי עוף, ברוקולי ובוטנים) וגם במתכונים מתוקים, כמו זה שלפניכם.

 

חמאת הבוטנים עשירה בשומן ואחראית במתכונים רבית על מרקם בצק עסיסי ולח. עוד אמצעי שנועד לשמר את מרקם העוגיות לעיס ורך הוא שימוש בסוכר חום כהה, לצד הלבן, ובדבש. הדבש נמנה עם סוגי הסוכר המכונים סוכר אינברטי. לסוג סוכרים זה תפקיד מכריע בהרבה מאפים והוא ידוע כמעניק לחות, עסיסיות ומגביר הזהבה וגוון עמוקים למאפה, בייחוד במאפים קטנים כדוגמת עוגיות אלו, עוגיות שוקולד צ'יפס, פיננסיר וכו'.

 

ניתן בכל מתכון להשתמש בסוכר אינברטי על מנת לקבל ערכים אלו במאפה, אפילו בבצקי שמרים ובעוגות בחושות שונות. פשוט החילפו 25% מהסוכר הרגיל בסוכר אינברטי- ושפרו את מרקם המאפים פלאים. הקפידו על ערבוב קצר של בצק העוגיות ואפייה מדוייקת, על מנת לשמר את מרקמן הייחודי. אם תרצו לקבל את העוגיות בצורת סימטרית ומדויקת יותר, תוכלו לאפות אותן בתבניות שקעים  קטנות (קוטר 4) מסיליקון.

 

עד החופשה הבאה, המשך אפיה מהנה וטעימה,

אורן גירון

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | כמות: כ-60 עוגיות | רמת קושי: קל |

 
 

מרכיבים:


100 גרם חמאה


100 גרם סוכר לבן


150 גרם סוכר חום


50 גרם דבש


300 גרם חמאת בוטנים משובחת


3 ביצים


1 כפית משחת וניל


350 גרם קמח


3 גרם אבקת סודה לשתייה


2 גרם אבקת אפיה


2 גרם מלח


100 גרם שוקולד צ'יפס מריר


50 גרם שוקולד מריר מומס


 

 

אופן הכנה:

  • מערבבים במיקסר את החמאה, שני סוגי הסוכר והדבש עד קבלת תערובת חלקה.
  • מוסיפים את חמאת הבוטנים והוניל ומערבבים עד אחידות.
  • מוסיפים את ביצים בהדרגה.
  • מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה, אבקת האפייה, המלח והשוקולד צ'יפס בכלי נפרד ומוסיפים לתערובת שבמיקסר.
  • מערבבים לתערובת אחידה. יש להקפיד לא לעבד יותר מדי.
  • יוצרים צורת עוגיות עגולות בעזרת הידיים או כף גלידה קטנה ואופים בחום של 160 מעלות כ-15 דקות. מצננים.
  • ממיסים את השוקולד המריר ומזלפים פסים לאורך העוגיות.

 
עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד
עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צילום : קרן ביטון כהן
 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה.

 

בטור הקודם הכין אורן קיש ברוקולי, גבינת פטה ותלתלי פילו

 

מחפשים עד מתכוני עוגיות? נסו את אלה:

וופי פאי שוקולד במלית שוקולד לבן

עוגיות סוכר בצורת לבבות

עוגיות שושנים עם קרם שוקולד

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.