הגיוון המושלם: מתכון לשקשוקה בלקנית

 
שקשוקה בלקנית, ככה פותחים יום
שקשוקה בלקנית, ככה פותחים יום צילום: אילן עמיחי
 

כשאתם פותחים את הבוקר עם שקשוקה שהכנתם בבית - אתם יודעים שהיום יתחיל ברגל ימין, ואם זאת שקשוקה בלקנית עם זיתים וקוביות פטה - מה טוב!

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | כמות: 3 מנות | רמת קושי: קל |

 

מרכיבים:

 

8 עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות דק, מומלץ לשלב זנים שונים של עגבניות


4 פלפלים אדומים, קצוצים דק


בצל גדול, קצוץ דק


7 שיני שום, קצוצות דק


חופן פטרוזיליה


חופן כוסברה קצוצה


1/4 כפית פלפל שחור


מלח לפי הטעם


כפית סוכר


6 ביצים


חופן זיתים ירוקים איכותיים, ללא הגלעין


100 גרם קוביות פטה


2 עלי בזיליקום קצוצים


 

אופן הכנה:

  • מחממים שמן על להבה בינונית במחבת גדול.
  • כאשר השמן חם מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שקיפות.
  • מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עד שמזהיב.
  • מוסיפים את הפלפלים ומאדים עד ריכוך.
  • מוסיפים את העגבניות, הפלפל השחור ומלח ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהעגבניות נעשות רכות ומתקבל מרקם הומוגני.
  • מוסיפים את עשבי התיבול והבזיליקום ומערבבים.
  • מפזרים באופן אחיד את הזיתים וקוביות הפטה.
  • שוברים את הביצים לקערה ושופכים למחבת בזהירות.
  • מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהביצים מוכנות.
  • מגישים מיד חם לצד לחם, טחינה וחמוצים.

 

המתכון באדיבות מסעדת המטבחון, מאת השף מיקי קפלן

מחפשים עוד מתכונים של בוקר? נסו את אלה:

בליני תפוחי אדמה עם סלמון מעושן 

וופל בלגי מלוח בסגנון בריסל

בייגל אמריקאי

 

 
עוד כתבות במדור מתכוני שפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.