מתכון לבורקיטס תפוחי אדמה

 
מילוי מפנק
מילוי מפנק צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 07:11 07/10/2013

מאפים אישיים מבצק פריך על בסיס קוואקר במילוי מפנק של פירה תפוחי אדמה וגבינה בולגרית

 
 
 
 
 

סוג מתכון:חלבי| זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה | כמות מנות: 4-6 מנות | רמת קושי:בינוני

 

מצרכים לבצק:

 

½ 1 כוסות מים


1 כוס שמן סויה או שמן זית


½ כפית מלח


1 כוס קוואקר


 2-3 כוסות קמח


 

מצרכים למילוי:

 

3 תפוחי אדמה בגודל בינוני


200 גרם גבינה בולגרית, מפוררת


100 גרם גבינה צהובה


5 כפות גבינת קוטג'


מלח ופלפל שחור


ביצה


 
 

אופן הכנה:

 

להכנת הבצק:

  • יוצקים לקערה את השמן והמים וממליחים.
  • מוסיפים את הקוואקר בבת אחד ואז את הקמח, כל פעם במנות קטנות של 2-3 כפות.
  • לאחר הוספת כל נגלה מערבבים, עד שנוצרת בלילה אחידה.
  • ממשיכים להוסיף את הקמח באיטיות עד שמתקבל בצק אחיד. כמות הקמח משתנה מהכנה אחת של הבצק לאחרת - מוסיפים כמה שתופס.
  • לשים את הבצק כ-5 דקות, התוצאה הסופית צריכה להיות אלסטית ומעט שמנונית.
  • עוטפים בניילון נצמד ושומרים בקירור עד שהמלית מוכנה.

להכנת המלית:

  • מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד ריכוך.
  • קולפים, מועכים לפירה ומערבבים עם הגבינות והביצה.

יוצרים את הבורקיטס ואופים:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • בוצעים חתיכה מהבצק ומרדדים לעיגול בעובי 4 מ"מ בערך.
  • מניחים במרכז כף מהמילוי, מקפלים לצורת חצי עיגול ומהדקים בקצוות היטב.
  • קורצים בעזרת כוס או רינג מתכת, מהדקים את השוליים ומעבירים בעדינות לתבנית מרופדת בנייר אפייה. את שאריות הבצק מעבדים לבורקיטס נוספים.
  • אם רוצים, ניתן להבריש את הבורקיטס הלא אפויים בביצה ולפזר מעל שומשום או אפילו גבינה מגוררת.
  • אופים כחצי שעה, עד שהבורקיטס זהובים משני הצדדים.

 

 
ליד הקפה במקום מתוק
ליד הקפה במקום מתוק צילום : קרן ביטון כהן
 
 
עוד כתבות במדור טעים ובריא
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.