מתכון למרק קרם חציל

 
הטעם של החציל השרוף חזק ומורגש למדי
הטעם של החציל השרוף חזק ומורגש למדי צילום: תומר ויסהוף
 
עודכן 07:14 08/10/2013
תומר ויסהוף

תכירו את השף תומר ויסהוף. את דרכו הוא בכלל התחיל בלימודי אדריכלות ואז התאהב בלימודים קולינריים. הוא עבד ב"דיטה", בילה תקופה משמעותית ב"פודארט" ובארבע שנים האחרונות הוא מתפקד כשף של "פסטה מיאה" ברמת החייל בתל-אביב. מידי שבועיים ויסהוף יכין לנו מתכונים טעימים מהמטבח הפרטי שלו בבית

 
 
 
 
 

בתור ילד, ואני מניח שאני לא היחיד, חשבתי שאני לא אוהב חצילים. לא זכור לי אם בכלל טעמתי אי פעם חציל בצורה כזו או אחרת. רק מלהסתכל על החציל הספיק לי וכנראה לעוד הרבה ילדים אני מניח, לחשוב שלא מדובר באוכל. צבעו הסגול כהה מאד על גבול השחור (כמה מאכלים שחורים אתם מכירים?), מרקמו ספוגי, צורתו אמנם ידידותית אך תנסו לתפוס חציל מהגבעול הירוק שמחובר אליו, לא נעים. ובנוסף לכל - אי אפשר ממש לאכול אותו חי. כל זה השתנה אצלי כאשר למדתי בישול לפני לא מעט שנים והתחלתי להחשף לחומרי גלם שונים ומשונים ולטכניקות בישול שונות. אמרתי לעצמי שאם אני מתכוון להתעסק עם אוכל למחייתי, אני מבטיח לעצמי לטעום כמעט כל דבר. וכך היה, התחלתי לנסות לטעום חצילים בכל מיני ואריאציות. כך טעמתי מרק חצילים קלויים כבד וחורפי עשיר בשמנת על גבול הפלילי. ומאותו יום אני וחצילים מסתדרים מצויין, במרק, צלויים, קלויים ובעוד הרבה צורות נהדרות.

 

ההנחה הרווחת שמקור החציל הוא בהודו הרחוקה, אך החציל הוא אחד הירקות שהכי מזוהים עם המטבח הים תיכוני. החל משכנינו בארצות ערב, דרך טורקיה ועד לדרום איטליה, אין כמעט מסעדה שמכבדת את עצמה שלא תמצאו בה חצילים.  

חציל חי הוא לא ממש מאכל פופולרי אבל קלייה שלו באש פתוחה, טיגון, אפיה או אפילו צריבה על מחבת פותחים את מגוון הטעמים האופייניים של החציל. בניגוד למה שחושבים ישנם תכונות בריאותיות רבות לחציל, אכילת חצילים מסייעת בהורדת הכולסטרול ולחץ הדם והוא דל קלוריות באופן יחסי.

 

המתכון למרק קרם חצילים הוא ואריאציה שלי למתכון קלאסי, הטעם של החציל השרוף חזק ומורגש למדי, אני מעדן אותו עם כמות נדיבה של גזר וירקות שורש נוספים, מה שהופך אותו לידידותי מאד גם לאלו שאינם חובבי חצילים. החומרים הם פשוטים ונמצאים כמעט בכל בית אבל התוצאה תעורר קריאות התפעלות. מרק מצויין לפתוח איתו את הסתיו ואת החורף שיבוא.

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | 6-8 מנות | רמת קושי: בינוני

 
רק מצרכים שעושים טובים
רק מצרכים שעושים טובים צילום : תומר ויסהוף
 

מצרכים:

 

100 גרם חמאה


3 חצילים, בינוניים שרופים על האש ומקולפים


1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחצוי לאורכו


3 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לטבעות בעובי חצי ס"מ


2 בצלים גדולים, קלופים וחתוכים גס


6 שיני שום, קלופות


250 מ"ל שמנת מתוקה


2 כוסות חלב (400 מ"ל)


1 ליטר ציר ירקות (ניתן להשתמש במים פושרים)


מלח ופלפל שחור לפי הטעם


צרור תימין, קשור חזק בצורת זר


1/2 גליל גבינת עיזים (עדיף בשלה)


 
 

אופן הכנה: 

  • מניחים רשת (אפשר רשת שמיועדת לתנור) מעל הכיריים ועליה מניחים חציל.  
  • מדליקים להבה בינונית-גבוהה וקולים אותו מכל הצדדים עד שהקליפה משחירה. חוזרים על הפעולה עם שאר החצילים.
  • מניחים לחצילים להתקרר וקולפים אותם בעדינות.  
  • ממיסים את החמאה בסיר. מכניסים את הבצל, שורש הפטרוזיליה, הגזר והשום ומאדים עד שהבצל מתחיל להיות שקוף.
  • מוסיפים את השמנת, החלב וציר הירקות, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • מכניסים פנימה את זר התימין, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.
  • מוסיפים את החצילים הקלויים וממשיכים לבשל עוד כארבעים דקות, עד שהירקות מתרככים.
  • חשוב: לא לשכוח לערבב מדי פעם כדי שהמרק לא יישרף.
  • כאשר הירקות רכים, מוציאים את צרור התימין וטוחנים את המרק בזהירות בעזרת בלנדר מוט, עד לקבלת מרקם חלק לגמרי.
  • מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  • מגישים בקערות אישיות עם חתיכות קטנות של גבינת עיזים שנניח בעדינות על מנת שיצופו על המרק.
  • ניתן להוסיף ענף קטן של תימין וזילוף עדין של שמן זית בשביל הרושם.
 
עוד כתבות במדור מהמחבת לצלחת
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.