הכונו לעלייה במחירי היין • בציר 2013 מסביב לעולם

 
כרם סגרירי
כרם סגרירי צילום: Fotolia.com
 
עודכן 07:11 09/10/2013
לסלי גבירץ, רויטרס

מגדלי ענבים רבים באירופה מדווחים כי גשם, ברד וסופות פגעו ביבוליהם והובילו לבציר הגרוע ביותר מזה עשרות שנים

 
 
 
 
 

מצרפת, יצרנית היין הגדולה בעולם, ועד לאוסטריה, יוון וארצות הברית, יצרני יין מדווחים על שנה יוצאת דופן.

 

בעקבות בעיות מזג אוויר ברוב חלקי אירופה, צרכנים צריכים להתכונן לשלם יותר על יינות רבים המיובאים מהיבשת, כך לפי הכלכלן ג'יימס ט'ורונטון, פרופסור לכלכלה באוניברסיטת מישיגן, המתמחה בכלכלת יין. למזלם של חובבי היין, מזג האוויר בארצות הברית היה חמים יותר, והיבול הגדול שם ככל הנראה יוריד את המחירים של היינות המקומיים.

 

"מחיריהם של יינות אירופאיים אמורים לעלות בהשוואה ליינות אמריקאיים", אמר ט'ורנטון, מחבר הספר 'American Wine Economics', "ולכן יינות אמריקאיים אמורים להיות קנייה יותר מוצלחת".

 

האימה הצרפתית

FranceAgriMer, אחד האגפים במשרד החקלאות הצרפתי, דיווח כי בציר 2013 היה אחד הגרועים שתועדו ב-40 השנים האחרונות, והאשים את הטמפרטורות הקרות והגשמים הכבדים בכך שהובילו לירידה בכמות ובאיכות הענבים.

המשרד מצפה שהיבול השנה יגיע לנפח מקסימלי של 43.5 מיליון הקטוליטר. ממוצע היבול השנתי של 10 השנים האחרונות עומד על 45.5.

 

בבורגון, כורמים בחבל בון היוקרתי ציינו כי סופות ברד הרסניות בחודש יולי גרמו לנזק כמעט קטסטרופלי לגפנים והרסו את יבוליהם. מספר שבועות לאחר מכן, סערות דומות זרעו הרס בבורדו, עם מטחי ברד ענקיים שהגיעו לגודל ביצי יונה.

לפי FranceAgriMer, לא רק הכמות אלא גם איכות הענבים נפגמה. בדיקות מעבדה לענבים מהבציר הנוכחי הראו תכולת סוכר נמוכה, משמע ליינות שיופקו תהיה תכולת אלכוהול נמוכה יותר.

 

מזג האוויר פגע קשות גם בכרמים באוסטריה ובחלקים מיוון. בוינה, וועדת השיווק של היינות האוסטרים האשימה שילוב של ברד, בצורת ומזג אויר גרוע במהלך פריחת האביב בפגיעה בכמות הפרי שנבצר, במיוחד בזן הדגל האוסטרי, גרונר ולטלינר.

 

איחוד הקואופרטיבים בסנטוריני, יוון, שמייצג בעלי כרמים רבים באיים בים האגאי, דיווח: "תוצרת הענבים השנה נמוכה ב-20% מזו של שנה שעברה" בדו"ח הבציר שלה, האשימה הקבוצה "סופת רוח עזה" שהובילה להרס של ניצני פרי רבים.

 

"יהיה לנו פחות יין" אמור טד דיאמנטיס, מחברת Diamond Wine Imports, הממוקמת בשיקאגו, לאחר שחזר מביקור ביקבים שאת תוצרתם הוא מייבא לארה"ב. ביוון יש מספר אזורי אקלים. בצפון, הבציר עדיין לא החל (נכון ל20.9.2013), אבל הכל שם נראה טוב ותקין - כך שההבדל היחיד בין הצפון לאזור האיים היה מזג האויר, כך לדברי דיאמנטיס.

 

 
יקב טיניאנלו בטוסקנה - מזב האוויר שם היה טוב השנה
יקב טיניאנלו בטוסקנה - מזב האוויר שם היה טוב השנה צילום : אורי איתן
 

ענבים מושלמים, בציר מאוחר

בניגוד למצב הסוער בצרפת ויוון, יצרני יין באזורים של איטליה וספרד מדווחים כי הבצירים שלהם היו טובים, עם הרבה הענבים שהבשילו בצורה מושלמת. ההבשלה המושלמת התרחשה 10-15 יום מאוחר יותר מבדרך כלל.

 

בחבל אומבריה שבאיטליה, מרקו קפראי (Marco Caprai), שעומד בראש יקב ארנאלדו קפראי, אמר שהוא מצפה לבצור בערך 50% יותר ענבים מבשנה שעברה. הוא חושב כי הבציר המאוחר "יניב יינות שאינם עשירים מדי באלכוהול ומאוד מאוזנים".

 

ביאטריס קונטיני בונאקוסי (Beatrice Contini Bonacossi), שמשפחתה מחזיקה באחוזת היין Villa di Capezzana בטוסקנה כבר למעלה מ-100 שנה, אמרה שלמרות שהבציר טרם הסתיים, היא מרוצה מאוד. "אני יכולה לומר בביטחון שאנחנו מצפים לכמות ענבים יפה בהשוואה לשנה שעברה, בה היה בציר קטן יחסית".

 

בצד השני של העולם, יצרני יין בארצות הברית בוצרים את פירותיהם שבועיים-שלושה מוקדם יותר מהצפוי. "הכל בא הרבה יותר מוקדם" אמרה קט'לין אינמן, שלמשפחתה יקב במחוז סונומה שבקליפורניה. גם בעמק נאפה שבקליפורניה הדיווחים דומים. כריס האוול, הכורם של יקב קיין (Cain), אומר כי יבולי המרלו והקברנה סוביניון שלו יגיעו מוקדם יותר; "השנה לא מושלמת כמו שנה שעברה, אבל השנה, הבציר נראה טוב", לדבריו.

 

רנדל גראהם, שהקים את יקב Bonny Doon על קו החוף המרכזי של קליפורניה לפני 40 שנה, אמר שהולך להיות בציר דיי טוב, ומוקדם ב-10 ימים יותר מהרגיל, לענבים שכרמיהם ממוקמים באזורים חמימים. "אבל זה בהחלט לא הבציר המוקדם ביותר שראיתי בימי" אמר. יצרני יין במדינת וושינגטון, בה הקיץ האחרון היה השני החם ביותר שתועד אי פעם, גם מצפים לבציר מוקדם.

 

חום מקצר את הזמן שנדרש לענבים כדי להבשיל. זה אומר שהגרגירים קטנים מהרגיל וטעמים יותר מרוכז.

 

מאנגלית: עֹז תלם

 

לעוד כתבות בעולם היין:

סודות מחיי הגפן - כל השלבים מהזמירה ועד הבשלת הענבים

מה זה בכלל יין?

איך לקרוא תוית יין?

 
עוד כתבות במדור מרתף היין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.