עוגיות שוקולד מושחתות

 
כל-כך טעים, שאי אפשר להפסיק לאכול
כל-כך טעים, שאי אפשר להפסיק לאכול צילום: נועה רוזין
 
עודכן 12:14 13/10/2013
נעה עינת

נעה עינת, הקונדיטורית בת ה-18, מכינה לנו הפעם עוגיות שוקולד מושחתות עם מעט קמח והמון שוקולד חמים שפשוט נמס בפה וגורם לרצות לקחת עוד ועוד

 
 
 
 
 

אז עכשיו כשהתחלנו להכיר קצת יותר טוב אספר לכם פרט חשוב עלי - אני מכורה לשוקולד!

אני מסוגלת לאכול שוקולד כל יום, בכל שעה שעה ודקה. טיפ קטן ממני: קצת שוקולד הופך את היום להרבה יותר מתוק, ובכלל אני ממליצה לנסות לאכול קוביית כל יום.

 

את המתכון הבא הכנתי לקראת החורף בשנה שעברה, ואני לא מתביישת להגיד: זה המתכון הכי טוב שיצא לי להכין לעוגיות שוקולד. מדובר על עוגייה מלאה בשוקולד עם מעט קמח - פשוט העוגייה המושלמת. מקור המתכון הוא של מרתה סטיוארט ושמו: "עוגיות שוקולד שערוריתיות". אין ספק שהיא צדקה בשם המתכון.

כשהבנתי שמדובר במתכון כל-כך פשוט, נכנסתי למטבח, שקלתי את החומרים ופשוט לא זזתי מהתנור לכל אורך האפייה. שינוי הצורה של התלולית על נייר האפייה עד הרגע שצריך להוציא - פשוט מחזה מדהים. הריח שיגע את כל הבית והגיע עד לשכנים. בשנייה שהן יצאו מהתנור, לא הספקתי לספור על 10 וכולן התחסלו.

 

אז בזמן שאנחנו מתכוננים ומחכים לחורף, תהיו מוכנים עם הרבה שוקולד. תיכנסו למטבח ותתחילו להתמכר לעוגיות שוקולד הכי מושלמות ומתפוצצות שיש. בתאבון!

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 20 עוגיות | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:

 

225 גרם שוקולד מריר


60 גרם חמאה


2 ביצים


3/4 כוס סוכר חום בהיר


1 כפית תמצית וניל


2/3 כוס קמח


1/2 כפית אבקת אפייה


1/2 כפית מלח


2 כוסות שוקולד ציפס מריר או שוקולד מריר חתוך גס


 

 

אופן הכנה:

 

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • ממיסים במיקרוגל בעדינות את השוקולד והחמאה- בפולסים קצרים כדי שהשוקולד לא ישרף.
  • בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה את הביצים, הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת תפוחה.
  • מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים את לקבלת תערובת אחידה.
  • בקערה נפרדת מנפים את הקמח, המלח ואבקת האפייה ומוסיפים אותם לתערובת השוקולד.
  • מערבבים את הקמח עם מרית רק עד שהקמח נספג בעיסה. לא לערבב יותר מידי.
  • מוסיפים את השוקולד צ'יפס או את השוקולד החתוך לקוביות ומערבבים מעט.
  • בעזרת כפית מניחים תלוליות מהתערובת על גבי מגש תבנית עם נייר אפייה. משאירים מרווחים מכיוון שהעוגיות משתטחות מעט בזמן האפייה.
  • אופים אותם 9 דקות עד שהן מבריקות וסדוקות אך רכות במרכז.
  • זוללים אחת אחרי השנייה שהתבנית יוצאת מהתנור, כשהעוגיות עוד חמות.

 

 

בטורים הקודמים של נעה עינת:

מתכון לבראוניז עם עוגיות אוריאו

מתכון לטארט טאטן מושלם

 

לבלוג של נעה עינת >> העוגות של נעה

לעמוד הפייסבוק של נועה >> העוגות של נעה

 
עוד כתבות במדור פותחים את השבוע עם העוגות של נעה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.