מתכון לדג ברוטב יוגורט וצזיקי

 
טעים וקליל
טעים וקליל צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:59 13/10/2013
חיה אילונה דר

חיהל'ה פותחת את השבוע עם מתכון קל הכנה וקל בריאותית: פילה של דג אפוי עם רוטב טעים ובריא של יוגורט וצזיקי

 
 
 
 
 

החלטתי להכין לתחילת השבוע משהו קל ומזין והבחירה נפלה על דג פילה אמנון ברוטב יוגורט וציזיקי מרענן.
את הדג אני צורבת תחילה בחמאה, פעולה שמעניקה טעם מיוחד לדג, אך תוכלו מיד להתחיל בשלב האפייה ולאחר אפייה של 10 דקות לאפות עוד 5 דקות לערך בגריל. בכל מקרה מתחילים בטיפול בדג בצריבה או אפייה כשהעור כלפי מטה.
מגישים מיד עם ההוצאה מהתנור.

 

מצרכים לדג:

 

4 פילטים של דג לבן, לבחירתכם


25 גרם חמאה



המצרכים לרוטב:


500 גרם יוגורט סמיך


2 שיני שום , כתושות


כף שמן זית


קורט מלח


קורט פלפל שחור


 

לקישוט:

2 כפות כוסברה קצוצה


2 כפות צנוברים קלויים


 

למנת צזיקי:

1 כוס יוגורט


1 מלפפון קצוץ/מגורר


1 שן שום כתושה


1 כף מיץ לימון


2 כפות שמן זית


2 כפות שמיר קצוץ


1 כף נענע קצוצה


קורט מלח


 
 

אופן הכנה:

  •  מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • סופגים את הנוזלים של הדגים.
  • ממיסים את החמאה במחבת.
  • מערבבים את היוגורט, שום, שמן זית, מלח ופלפל.
  • מטגנים את הדגים עם העור למטה כ-2 דקות, הופכים ומטגנים עוד 2 דקות.
  • מעבירים לכלי אפייה את הדגים, יוצקים מעל את הרוטב, מפזרים את הכוסברה ואופים 10 דקות.
  • מוציאים, מגישים בצלחת ומפזרים מעל את הצנוברים.

 

 

מחפשים עוד מתכוני דגים? נסו את אלה:

דג שלם אפוי עם עגבניות צלויות

דג על ניוקי וירקות

דג מרוקאי חריף

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של חיה אילונה דר - יופי במטבח

 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.