מתכון לעוגות מרציפן תמרים

 
השוס הוא בכרבולת, עוגות מרציפן תמרים
השוס הוא בכרבולת, עוגות מרציפן תמרים צילום: קרן ביטון כהן
 

אורן גירון חושב שהתמרים הנפלאים שיש לנו לא מקבלים מספיק מקום באפייה, לכן אנחנו מחזירים להם היום את הכבוד עם עוגות בחושות אווריריות ונהדרות, עם כרבולת משגעת עשויה מרציפן תמרים

 
 
 
 
 

שבוע מבורך לכולם,


בתור ארץ השופעת בעצי תמר, אני חושב שאין מספיק ייצוג לפרי הנהדר הזה באפייה. לתמרים יש טעם ומרקם שמשתלבים מצוין כמעט בכל עוגה ומאפה. העוגות שלפנינו ישקפו זאת בצורה נהדרת:

מסת העוגה, בחושה לכל הדעות, משלבת בתוכה ומעליה תמרים. ממרח תמרים מוכן לשימוש יעשה כאן עבודה נהדרת. ניתן גם לגלען תמרים ולטחון אותם עם מעט מים על מנת לקבל מחית תמרים ביתית.


תערובת העוגה נעשית בתהליך של הקצפה שמחדירה אוויר רב אל התערובת על מנת לקבל עוגה אוורירית. גם בעוגות אלו נעשה שימוש בסוג שסוכר שנקרא סוכר אינברטי, עליו דיברנו בעבר ותפקידו לתת לעוגה לחות ועסיסיות ולהגביר את ההשחמה שלה. חלק מהשומן בעוגות אלו הומר לשמנת מתוקה- שתעניק לעוגות רכות ודחיסות נעימה.

 

"כרבולת" המרציפן שלראשה של העוגה הוא ה"שוס". מרציפן גולמי (אנא הקפידו על מרציפן איכותי בעל רמה של לפחות 50% שקדים) מעורבל עם מחית תמרים ולימון. עונג צרוף.

הקפידו לזלף את מרציפן התמרים על העוגות באמצע האפיה. בשלב הראשון ניתן לעוגה אפיה חלקית, בה תתייצב קליפתה ורק אז יזולף המרציפן מעל וייכנס להמשך האפיה עם העוגה עצמה.

 

אני בחרתי להשתמש בתבניות שקעים מסיליקון בצורת קוביות אך ניתן בהחלט להתשמש בתבניות שקעים עגולות במקום. ניתן גם להכין את העוגת בתבנית אחת גדולה - אינגליש קייק באורך 35 ס"מ למשל - רק אז צריך להאריך את זמן האפייה ל-45-50 דקות ולהוריד את טמפרטורת האפייה ל-150 מעלות.


תהנו, מדובר בעוגות טעימות, מפתיעות ויפות להפליא.

 

אפייה מתוקה,

אורן גירון

 

>> בטור הקודם הכין אורן עוגת פרג וינאית

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | כמות: 12 עוגות אישיות | רמת קושי: בינוני |

 
מחזירים את הכבוד לתמר
מחזירים את הכבוד לתמר צילום: קרן ביטון כהן

מצרכים:

 

200 גרם ביצים


50 גרם חלמונים


120 גרם סוכר


60 גרם סוכר אינברטי


2 גרם מלח


120 גרם שמנת


220 גרם קמח


4 גרם אבקת אפיה


1/2 כפית אבקת קינמון


60 גרם חמאה מומסת


200 גרם ממרח תמרים


 

למרציפן תמרים:


100 גרם ממרח תמרים


מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד


250 גרם מרציפן


 

להגשה:

 

אבקת סוכר (אופציה)


 
 

אופן הכנה:

  • במיקסר מצויד בבלון הקצפה מקציפים לתערובת אוורירית את הביצים, החלמונים, הסוכר, הסוכר האינברטי והמלח.
  • מוסיפים בזרם דק את השמנת.
  • מערבבים ומנפים את הקמח ואבקת האפיה ומוסיפים לסירוגין את תערובת הביצים עם ממרח התמרים.
  • מערבלים את החמאה פנימה בזרם דק.
  • יוצקים את הבלילה לתבניות השקעים.
  • מחממים תנור לחום של 160 מעלות ואופים 15 דקות.
  • מרציפן התמרים: מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.
  • מעבירים לשק זילוף עם פיית זילוף עגולה בקוטר 5 מ"מ.
  • מוציאים מהתנור את העוגות ומזלפים מעל את מרציפן התמרים בצורה חופשית.
  • מחזירים לאפיה של עוד כ-10-12 דקות.
  • מצננים, מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה.

 

מחפשים עוד מתכונים עם תמרים? נסו את אלה:

נגיסות פריכות במלית תמרים

ממתק תמרים ופיצוחים לללא גלוטן

עוגיות תמרים מטוגנות

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.