מתכון לבסליה עוף ורימונים

 
בסליה עוף ורימונים, קדרה בעלת טעמים עמוקים
בסליה עוף ורימונים, קדרה בעלת טעמים עמוקים צילום: עודד מרום, סגנון: דיאנה לינדר
 
עודכן 22:15 02/11/2013
אורלי פלאי ברונשטיין, גיליון אוקטובר

תבשיל של עוף והמון בצל מהמטבח הערבי. מוסיפים מיץ ורכז רימונים ומקבלים קדרה בעלת טעמים עמוקים, או אם תרצו — את החלופה המזרח תיכונית ל”קוק או וין” מהמטבח הצרפתי הקלאסי

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 3 שעות וחצי | כמות: 4 מנות | רמת קושי: קל |

 

מצרכים:


1/4 כוס שמן זית


4 בצלים גדולים, חצויים לאורך ופרוסים דק


4 כרעיים של עוף טרי מחולקות לירכיים ושוקיים


1 כפית בהראט


מלח ופלפל לבן טחון


½2 כוסות מיץ רימונים טרי


3 כפות רכז רימונים


1 כוס גרגרי רימונים (לא חובה)


 

אופן הכנה:

  • מחממים את שמן הזית בסיר גדול ורחב.
  • מוסיפים את הבצל ומטגנים 10 דקות על להבה בינונית להזהבה קלה.
  • מוסיפים את חלקי העוף, מתבלים ומטגנים כמה דקות משני הצדדים עד הזהבה.
  • יוצקים לסיר את המיץ ורכז הרימונים ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה על להבה נמוכה מאוד במשך 3 שעות עד שהתבשיל משחים והרוטב מסמיך.
  • לקראת סוף הבישול מוסיפים כוס גרגרי רימונים. מגישים חם עם אורז.
  • גיוון: במקום לבשל על הכיריים אפשר לאפות באותו משך זמן ב-140 מעלות, להוסיף גרגרי רימונים ולהגיש.

 

 
החלופה המזרח תיכונית ל”קוק או וין” מהמטבח הצרפתי
החלופה המזרח תיכונית ל”קוק או וין” מהמטבח הצרפתי צילום: עודד מרום, סגנון: דיאנה לינדר
 
עוד כתבות במדור טעימות מעל השולחן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.