מתכון למגה פורטבלה במילוי דוקסל פטריות

 
מנה משגעת וקלה להכנה
מנה משגעת וקלה להכנה צילום: דניאל לילה
 
עודכן 06:45 29/10/2013
אורלי פלאי-ברונשטיין, גיליון אוקטובר

פטריות הפורטבלה הגדולות מושלמות למילוי ודוקסל פטריות זו מלית קלאסית נפלאה, שיכולה לשמש אתכם למילוי מגוון רחב של ירקות, גלילות בשר, דג או עוף וגם כטופינג לברוסקטה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי/פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 40 דקות | כמות: 4-8 מנות | רמת קושי: קל |

 

מצרכים:

 

8 פטריות מגה פורטבלה (ענקיות)


שמן זית להברשה


מלח ופלפל שחור גרוס


 

למלית:


1 מגש מיקס פטריות, קצוצות


1 בצל שאלוט או בצל סגול קטן, קצוץ דק


25 גרם חמאה


1 כף שמן זית


1 כף עלי תימין


מלח ופלפל שחור גרוס


1/2 כוס יין לבן יבש


2 כפות פירורי לחם


2 כפות פטרוזיליה קצוצה


3 כפות גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)



להגשה:


עלי רוקט



 

אופן הכנה:

  • מוציאים את רגלי פטריות הפורטבלה, מברישים את הכיפות בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מכינים את הדוקסל: מחממים מחבת עם החמאה והשמן ומאדים את הבצל 2 דקות.
  • מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומקפיצים דקה-שתיים על להבה גבוהה. מתבלים בתימין, מלח ופלפל.
  • כשהפטריות זהובות מוסיפים את היין ומניחים לו להתאדות 2 דקות. מורידים מהכיריים.
  • מוסיפים את פירורי הלחם, הפטרוזיליה והפרמזן ומערבבים.
  • ממלאים ואופים: מחלקים את המלית בין הפטריות.
  • אופים 20 דקות עד שהפטריות משחימות יפה.
  • מגישים חם על מצע של עלי רוקט.

  • טיפ של שפים: לפני שמתחילים בהכנת הדוקסל מניחים את הפטריות הקצוצות בבד חיתול וסוחטים מהן את הנוזלים.
  • לנמנעים מגלוטן: אפשר לוותר על פירורי הלחם.
  • לגרסת פרווה: מחליפים את החמאה בשמן זית ומוותרים על הפרמזן.

 
מגה פורטבלה ממולאות
מגה פורטבלה ממולאות צילום: דניאל לילה
 
עוד כתבות במדור טעימות מעל השולחן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.