מתכון לתבית פטנט מאורז אדום

 
טעם מתקתק שמשתלב נהדר עם העגבניות
טעם מתקתק שמשתלב נהדר עם העגבניות צילום: דן לב, סגנון: אוריה גבע
 
עודכן 07:33 30/10/2013
אורלי פלאי ברונשטיין, גיליון אוקטובר

כולנו מכירים את ה"חמין האורז העיראקי", הטעמים, המרקם והריח - יכולים להפוך כל ארוחה לחגיגה חורפית טעימה ומחממת. והפעם, מתכון מיוחד עם פטנט מיוחד

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | כמות: 4 מנות | רמת קושי: קל |

 

מצרכים:


½1 כוסות אורז אדום


3 כפות שמן רגיל


4 ירכי עוף שלמות


1 בצל גדול קצוץ


2 שיני שום קצוצות


2 כפות רסק עגבניות ו/או 2 עגבניות מגוררות


1/2 כפית כורכום


1 כף בהראט עיראקי


1 כפית פפריקה


1 כפית נענע מיובשת


מלח


3 כוסות ציר עוף או מים רותחים


 

אופן הכנה:

 

  • מבשלים את האורז בסיר עם שפע מים רותחים 15 דקות לריכוך ראשוני ומסננים.
  • מחממים שמן בסיר רחב ונמוך שמתאים לתנור ומטגנים בו את ירכי עוף כמה דקות מכל צד עד הזהבה. מוציאים ומניחים בצד.
  • מוסיפים את הבצל לסיר ומטגנים 5 דקות עד הזהבה.
  • מחזירים את ירכי העוף, מוסיפים את השום והאורז החצי מבושל ומטגנים עוד 3 דקות עד שגרגרי האורז חמים ומצופים שומן.
  • מוסיפים את הרסק והתבלינים ומזהיבים תוך כדי ערבוב.
  • יוצקים ציר או מים רותחים ומביאים לרתיחה.
  • מכסים, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים 20 דקות עד שהנוזלים נספגים והאורז רך ומוכן.
  • בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מעבירים את הסיר לתנור ואופים 20 דקות ללא מכסה או שעה עם מכסה עד שהתבשיל נעשה שחום ומתקתק.
  • מגישים עם פלחי עגבניות טריות ונענע טרייה מעל.

 

 
תבית פטנט מאורז אדום
תבית פטנט מאורז אדום צילום: דן לב, סגנון: אוריה גבע

מחפשים מתכונים בריאים נוספים? הכנסו לאתר על השולחן

 

>> לרכישת גיליון אוקטובר

 

רוצים עוד מתכונים עם אורז? בבקשה:

עוף עם אורז בקארי

מקלובה

ריזוטו עם פטריות וערמונים

 
עוד כתבות במדור טעימות מעל השולחן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.