מתכון לקנלוני במילוי גבינות ברוטב רוזה

 
חמים וטעים.
חמים וטעים. צילום: StefanieB. - Fotolia.com אילוסטרציה
 
עודכן 07:23 16/10/2013

הרבה יותר קל ממה שחשבתם • השף יניב פרטוש עם מתכון מעולה לקנלוני - גלילי פסטה ממולאים בגבינות ואפויים ברוטב רוזה סמיך וטעים. וגם: הטריק הסודי למילוי הקנלוני בלי להסתבך

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | כמות: 6-8 מנות | רמת קושי: בינוני |

 

 

מצרכים לרוטב:

 

1 צנצנת (400 מ"ל) רוטב עגבניות עגבניות איכותי


1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה


2 תיבוליות בזיליקום קנור


 

מצרכים לקנלוני:

1 חבילה (500 גרם) גלילי פסטה לקנלוני


1 חבילה (250 גרם) גבינה כחושה כמו כנען או טוב טעם


1 חבילה (250 גרם) גבינה בולגרית


1 גביע שמנת חמוצה


1 חבילה פתיתי גבינה צהוב


200 גרם גבינת קשקבל מגוררת


50 גרם חמאה, מומסת


2 ביצים


100 גרם (1/2 כוס+2 כפות) קמח


1 כפית אורגנו יבש


מעט אגוז מוסקט טחון


מלח ופלפל שחור גרוס


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מערבבים את רוטב העגבניות והשמנת ביחד עם התיבוליות בסיר עד להמסת התיבוליות. מביאים לרתיחה ומניחים בצד. במקביל מערבבים את הגבינות (משאירים חופן מגבינת הקשקבל המגוררת בצד) עם יתרת המצרכים עד ליצירת "בצק" חלק ללא גושים. מתבלים, טועמים ומשפרים טעם.
  • בעזרת שקית זילוף ממלאים את גלילי הקנלוני (ראו כאן איך עושים את זה בקלות!) מסדרים בתבנית אפייה גדולה ויוצקים עליהם את רוטב העגבניות והשמנת עד לכיסוי.
  • מפזרים מלמעלה את גבינת הקשקבל המגוררת ואופים 30-45 דקות עד שהחלק העליון הזהיב וגלילי הקנלוני התבשלו. מוציאים ומגישים מיד. זהירות! המילוי חם.

 

המתכון באדיבות השף יניב פרטוש-תמיר ממרכז הסדנאות מבשלים חוויה

לעוד מתכונים בקלי קלות:

חזה עוף בצ'ילי מתוק

ירקות מוקפצים על אורז

תפוחי אדמה אפויים עם פפריקה

 
עוד כתבות במדור מתכונים בקלי קלות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.