מתכון לבננות מקורמלות עם קדאיף וגלידת וניל

 
בננה בתיבה
בננה בתיבה צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 11:15 16/10/2013
שי טנא

שי טנא, שף מסעדת "הכובשים" בכרם התימנים בתל-אביב, חולק איתנו מתכון מתוק שהוא אוהב במיוחד: בננות מקורמלות שמונחות על קדאיף עם גלידת וניל מתקתקה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 4 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

150 גרם שערות קדאיף


 40 גרם חמאה מומסת


 2 כפיות אבקת סוכר


4 בננות


 50 גרם חמאה


 50 גרם אגוזי לוז, קלויים ומקולפים


 3 כפות סילאן


 2 כפות ברנדי


 

אופן הכנה: 

  • מחממים תנור ל-140 מעלות.
  • מחלקים את השערות ל-4 מנות ויוצרים מכל אחד טבעת.
  • מניחים על מגש אפייה ויוצקים באופן שווה את החמאה על כל אחד מהם ובוזקים אבקת סוכר.
  • מכניסים לתנור ואופים כ-7 דקות.
  • מחממים מחבת גדולה ומוסיפים את החמאה, הסילאן, הבננות והאגוזים.
  • על אש גבוהה נותנים לכל המרכיבים להתחמם ולהתקרמל ואז מוסיפים את הברנדי.
  • הברנדי יצור להבה גבוה בתוך המחבת, בזהירות מאוד לא לקבל כוויות!
  • כשהלהבה נכבת מורידים מהאש.
  • מניחים את הקדאיף על צלחת עמוקה ומסדרים כדור גלידה על כל טבעת (עדיף וניל).
  • יוצקים מהתערובת של הבננה כשהיא עדיין חמה. 

 

 
 
עוד כתבות במדור לקראת שישי עם שי טנא
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.