מתכון לפרגית בציפוי פריך

 
קטשופ ליד לילדים
קטשופ ליד לילדים צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 06:46 21/10/2013

מחפשים מנה מזינה וטעימה? רצועות פרגית בבלילה פריכה על בסיס קוואקר – ארוחה שהילדים יאהבו במיוחד

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: חצי שעה | כמות מנות: 3-4 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

600 גרם פרגית (ירך ופולקע עוף ללא עצם), משוטחת כמו לשניצל (מבקשים מהקצב)


1 כוס קוואקר


2 כוסות קמח


כפית סודה לשתייה


½ כפית פפריקה מעושנת (רשות)


קורט מלח


1-2 כוסות מים קרים


שמן לטיגון עמוק


 
 

אופן הכנה:

  • טוחנים את הקוואקר במעבד מזון היטב עד שמתקבלת אבקה.
  • שמים 1 כוס מהקמח על גבי צלחת.
  • את הקמח שנותר מערבבים ביחד עם הקוואקר הטחון, הסודה לשתייה, הפפריקה והמלח.
  • מצפים את נתחי הפרגית היטב בקמח מכל הכיוונים.
  • מוסיפים כוס אחת מהמים הקרים לתערובת הקוואקר וטורפים היטב לקבלת בלילה אחידה. כדי לבדוק שהבלילה מספיק טובה, טובלים בה את האצבע. אם התערובת מצפה אותה היטב אז היא בסדר, אם הם דלילה מדי מוסיפים עוד מעט קמח ואם היא סמיכה מדי מוסיפים עוד מים.
  • מחממים שמן לטיגון עמוק.
  • טובלים את הפרגית בבלילה ובעזרת מלקחיים מניחים בזהירות בשמן העמוק. אם סיר הטיגון אינו גדול, אפשר להכין את הפרגית בנגלות, כדי שהטיגון יהיה אחיד.
  • מטגנים עד לקבלת צבע חום זהוב, בערך 2-3 דקות מכל צד.
  • מוציאים את נתחי הפרגית לנייר סופג ומתבלים במלח דק.
  • מגישים מיד לצד רטבים שאוהבים.
 
מגישים מיד לצד רטבים שאוהבים
מגישים מיד לצד רטבים שאוהבים צילום : קרן ביטון כהן
 
 
עוד כתבות במדור טעים ובריא
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.