עוף בקארי וחלב קוקוס

 
הכל נמצא בתבלינים. עוף בקארי אדום
הכל נמצא בתבלינים. עוף בקארי אדום צילום: fotolia
 
עודכן 08:51 22/10/2013
שף תומר ויסהוף

מנות אסיתיות נכנסו לתפריט של הבית הישראלי לפני שנתיים, אבל האם אתם באמת יודעים להכין עוף בקארי בצורה קלאסית שגם מתאימה לילדים? השף תומר וייסהוף חולק איתנו מתכון שכתב ונותן טיפים שימושיים מאוד

 
 
 
 
 

לפני כמה שנים טובות אכלתי במסעדה הודית ידועה ומוכרת. בין המנות הנפלאות נתקלתי בתבשיל עוף בחלב קוקוס עמוס בטעמים ותבלינים האופייניים למטבח ההודי. טעמה של המנה נחקק בזכרוני לזמן רב והבטחתי לעצמי להכין בבית גירסה טעימה של עוף בקארי.

 

המטבח ההודי ידוע בעושר של תבליניים, חלקם מוכרים בארץ וחלקם פחות. בכדי להכין עוף בקארי כמו שעושים בהודו אנו צריכים לרקוח בעצמנו תערובת תבלינים הכוללת לפחות עשרה סוגים שונים ולשקול אותם במדוייק תוך התחשבות בטריות התבלין ובעוצמותיו, עבודה סיזיפית של השגת התבלינים הנכונים, שקילתם המדוייקת והרבה ניסוי ותהייה עד למציאת הטעם הרצוי.

 

אפשר גם בלי: כל מה שרציתם לדעת על הקשר בין עופות לאנטיביוטיקה

 

ישנו מוצר מדף נהדר שנקרא "ממרח קארי" שמגיע בשלושה צבעים עיקריים: אדום צהוב וירוק. מכיוון שמדובר על מוצר מיובא, חשוב למצוא את המותג שקולע לטעמכם כישנם הבדלים באיכות המוצר מחברה לחברה גם בטעמים וגם בחריפות. אני משתמש במוצר שאינו מכיל חומרים משמרים ובין השאר מכיל בתוכו למון גראס, שום, צ'ילי, זרעי כוסברה, קפיר ליים ועוד דברים טובים. את ממרח הקארי האדום ניתן למצוא כמעט בכל סופר במחלקת המוצרים האסייאתים. חומר גלם נוסף וחשוב למנה שלנו הוא ה"חלב" קוקוס שהיום ניתן למצוא אותו כמעט בכל מכולת שכונתית. הוא עשיר בטעם ונותן מרקם מושלם לרוטב  המנה.

 

המתכון שכתבתי מספק תוצאה מושלמת בכל פעם מחדש: רבע שעה הכנה ועשרים דקות בישול. מומלץ לאכול עם מנה של אורז, אני בחרתי אורז מלא שנחשב בריא יותר. באופן מאד מפתיע עושר הטעמים ואף החריפות הקלה של ממרח הקארי לא מונע מהמנה הזו להפוך למנה פופולארית ביותר בקרב ילדים ושלושת ילדי עונים יחדיו במקהלה "עוף בקארי" לכשנשאלים מהי המנה האהובה עליהם.

 

 

 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: רבע שעה | זמן כולל: חצי שעה | 4 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

  

700 גרם חזה עוף, נקי וחתוך לקוביות בגודל שיהיה כיף להכניס לפה


400 מ"ל מי קוקוס (פחית אחת)


1/2 כוס חלב (ניתן להחליף בציר עוף מטעמי כשרות)


כף וחצי ממרח קארי אדום


1 כפית אבקת קארי


3 כפות שמן קנולה


1 בצל, קצוץ גס


1 כפית מלח


 

1/2 כפית פלפל שחור גרוס


5 שיני שום, קלופות וחתוכות לרבעים


30 גרם בוטנים קלופים וקלויים


עירית כאריזה אחת (ניתן להשתמש בבצל ירוק במקום)


 

כחופן עלי כוסברה (ניתן לוותר למי שלא אוהב)


 
 

אופן הכנה:

 

  • מחממים מחבת ווק על אש גבוהה (ניתן להשתמש במחבת עמוקה) ומוסיפים את שמן הקנולה עד שמתחיל לצאת מעט עשן.
  • מוסיפים את הבצל והשום ומקפיצים כשתי דקות עד שהבצל מתרכך.
  • מוסיפים את קוביות העוף ואת אבקת הקארי וממשיכים להקפיץ עד שהעוף מולבן מחום המחבת מכל צדדיו.
  • מוסיפים חצי מכמות הבוטנים ומקפיצים עוד כחצי דקה.
  • מוסיפים את חלב הקוקוס והחלב (או ציר העוף) ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את ממרח הקארי האדום, מערבבים ומנמיכים את האש ומניחים להתבשל כרבע שעה עד שהנוזלים מצטמצמים לכדי רוטב סמיך ועשיר, אך עדיין מכסים את העוף.
  • מוסיפים את העירית, מערבבים ומורידים מהאש.
  • יוצקים את העוף עם הרוטב על גבי אורז, מפזרים מעל את עלי הכוסברה והבוטנים שנותרו ובתאבון.

 

 
 
עוד כתבות במדור מהמחבת לצלחת
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.