עוגת וניל בחושה עם פצפוצי שוקולד

 
עוגת וניל ושוקולד צ'יפס
עוגת וניל ושוקולד צ'יפס צילום: נועה רוזין
 
עודכן 07:16 27/10/2013
נעה עינת

נועה עינת, הקונדיטורית בת ה-18, פותחת לנו את שעון החורף עם עוגת חמימה שמתאימה בול לתחזית החדשה: וניל, שוקולד והכל נמס בפה והולך בול הקפה של הבוקר

 
 
 
 
 

את המתכון הבא לקחתי מהקלסר של אמא - הכי פשוט וטעים לעוגת וניל. אני מכירה ומכינה אותו כבר שנים, ובכל פעם מחדש כיף לגלות איך אחרי פחות מחצי שעה כיף לשבת ולהתענג מכל ביס. הבסיס לעוגה כל כך קל שהמיקסר עושה לנו את כל העבודה ב-5 דקות ומקבלים עוגה בחושה שעשוייה רק משישה חומרי גלם בלבד. אבל זהירות! זה ממכר.

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 45 דקות | 3 תבניות אינגליש או 40 מאפינס או תבנית 24| רמת קושי: קל

 
 
לא לשכוח לשמן את התבנית היטב לשליפה קלה
לא לשכוח לשמן את התבנית היטב לשליפה קלה צילום: נועה רוזין

מצרכים:

 

4 ביצים


1 כוס סוכר


1 כפית תמצית וניל


2 מיכלי שמנת מתוקה


350 גרם קמח תופח


1 חבילת שוקולד צ'יפס


 
אפשר גם בתבנית מאפינס
אפשר גם בתבנית מאפינס צילום: נעה עינת

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל180 מעלות.
  • מקציפים את הביצים במיקסר במהירות הכי גבוהה, תוך כדי הוספת הסוכר בהדרגה עד לקצף תפוח ויפה.
  • מוסיפים את הוניל ואת השמנת המתוקה וממשיכים להקציף עד שהתערובת חלקה והומוגנית.
  • מחליפים את הוו של המיקסר לוו גיטרה, מוסיפים את הקמח ומעבירים למהירות בינונית.
  • כשהקמח נבלע בתערובת מוסיפים את השוקולד ציפס לעירבוב קצר מאוד.
  • משמנים את התבנית שבחרתם (24 ס"מ/ מאפינס/ אינגליש קייק) וממלאים עד 4\3 גובה.
  • אם בחרתם לאפות במאפינס או בתבנית אינגליש קייק, זמן האפייה הוא 20 דקות. אם בחרתם להכין בתבנית עגולה (24 או אפילו 26 ס"מ) זמן האפייה הוא 30-35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
  • מצננים על רשת ומחסלים לפני שמתקרר.

 

אפשר להביא לילדים לבית הספר בתיק האוכל, אין ספק שזה כיף לקבל הפתעה כזאת.

 
 
עוד כתבות במדור פותחים את השבוע עם העוגות של נעה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.