מתכון לחיתוכיות לימון

 
חורפיות ומשגעות - חיתוכיות לימון
חורפיות ומשגעות - חיתוכיות לימון צילום: קרן ביטון כהן
 

אורן גירון מקבל את שעון החורף עם חיתוכיות לימון חורפיות ומשגעות מבסיס פריך ונימוח ומילוי לימוני רך וחלק, עכשיו רק נותר לנו לחכות לגשם

 
 
 
 
 

שבוע חדש לפנינו. גם החורף. אפילו השעון כבר מורה על חורף. כולנו מוכנים - אתה מוזמן להגיע.

אפינו לכבודך חיתוכיות לימון חורפיות, חמצמצות ורכות. אתה מוזמן. כולנו מחכים...


את חיתוכיות הלימון החורפיות שלנו נכין היום מבסיס פריך ונימוח ומילוי רך וחלק. זו דרך נהדרת לנצל את שאריות הבצק הפריך שנשארו לכם במקפיא מטארט, עוגיות או פאי. אנו זקוקים רק לתחתית יציבה שתוכל לשאת את המילוי.
אם אין לכם בצק במקפיא- תוכלו להכין בצק פריך ייעודי לחיתוכיות אלו.

 

על מנת שלא יהיו נזילות והמילוי לא יברח במהלך האפייה, נרדד את הבצק לעלה רחב יותר מגודל התבנית, נחורר אותו ונאפה כך כ-20 דקות. רק לאחר האפיה, ובעוד הבצק חם, נחתוך או נקרוץ אותו עם מסגרת האפיה. בצורה זו נמנע את התכווצות הבצק והתרחקותו מהשוליים ונמנע נזילות.

 

הקפידו על אפיית הבצק המקדימה. היא חשובה מאוד ותאפשר לבצק להיות פריך למרות המילוי הרטוב מעליו.
מילוי הלימון מבוסס על הרבה לימון. גם קליפה מגוררת וגם מיץ. הקפידו על גירור חלקו הצהוב של הלימון ללא החלק הלבן- הנוטה להיות מר.

 

אפיית המילוי חייבת להיעשות בחום נמוך מטמפרטורת אפיית הבצק, על מנת לשמר את מרקמו הקטיפתי של המילוי. הורידו את חום התנור ל-160 מעלות ואפו את המילוי רק עד שהוא מתייצב, מעט רוטט. הוא ייתייצב בצינון.


אני ממליץ לצנן את המאפה כ-4 שעות לפחות לפני שחותכים אותו לקוביות. כך יהיה קל ונוח יותר לקבל חיתוכיות מדויקות.


מעט אבקת סוכר (אפשר גם לא) מעל ואתם מסודרים. חסרות רק כמה טיפות גשם וכוס תה מהביל...

 

המשך שבוע נעים וטעים,

אורן גירון

 

>> בפעם הקודמת הכין אורן עוגת שמרים פטל ושוקלד לבן

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: 6 שעות | תבנית אפייה 20*20 | רמת קושי: בינוני |

 

מצרכים לבצק:


80 גרם אבקת סוכר


200 גרם חמאה קרה


300 גרם קמח


קורט מלח


קליפה מגוררת מלימון אחד


1 ביצה


 

למילוי:


250 מ"ל שמנת מתוקה


100 גרם מיץ לימון


קליפה מגוררת מ- 2 לימונים


120 גרם סוכר


2 ביצים


4 חלמונים



לציפוי:

 

אבקת סוכר


 

 
 

אופן הכנה:

  • הבצק: במעבד מזון מעבדים את החומרים היבשים והחמאה הקרה לתערובת פירורית.
  • מוסיפים את הביצה ומעבדים עד קבלת פירורים לחים וגדולים.
  • אוספים את הבצק ועוטפים בניילון נצמד. מקררים חצי שעה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ, מניחים על תבנית אפייה ואופים 20 דקות.
  • מוציאים מהתנור ומיד חותכים את הבצק למידת מסגרת האפייה. מצננים.
  • המילוי: מערבבים את כל מרכיבי המילוי ויוצקים מעל שכבת הבצק האפויה.
  • אופים כ-30 דקות, עד אשר המילוי בהיר, יציב ולא רוטט.
  • מצננים היטב בקירור (לפחות 4 שעות, עדיף למשך לילה) וחותכים לריבועים שווים.
  • מאבקים באבקת סוכר, אם קיים ברשותכם מבער ניתן לצרוב מעט את אבקת הסוכר על מנת לקבל קראסט של סוכר.

 
עד שיגיע הגשם נסתפק בשלג של אבקת סוכר
עד שיגיע הגשם נסתפק בשלג של אבקת סוכר צילום : קרן ביטון כהן
 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה.


מחפשים עוד מתכונים לימוניים? נסו את אלה:

עוגת וניל ולימון איטלקית

שניצלים אפויים ברוטב לימון בסגנון סיני

עוף עם ארטישוק ולימון

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.