מתכון למרק עגבניות

 
עם קרוטונים בפנים
עם קרוטונים בפנים צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 07:12 28/10/2013

למרות מזג האוויר בחוץ: מרק לחורף חם עם עגבניות טריות ומשומרות וקוואקר שמסמיך ומעשיר את המרק

 
 
 
 
 

סוג מתכון:פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | כמות מנות: 4-6 מנות | רמת קושי: קל 

 

מצרכים:

 

1/3 כוס שמן זית


1 בצל, קלוף וקצוץ


2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לפרוסות


2 גבעולי סלרי, קצוצים


2-3 שיני שום, פרוסות


5 עגבניות טריות (בערך 800 גרם), חתוכות לקוביות


1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות משומרות חתוכות לקוביות


1 ליטר ציר ירקות (או מים)


3 כפות קוואקר


מלח ופלפל שחור גרוס


 
 

אופן הכנה:

 

  • מחממים ½ מכמות השמן בסיר בגודל בינוני.
  • מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים על להבה בינונית אגב בחישה עד שהבצל נראה שקוף, בערך 8 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים 2 דקות נוספות.
  • מוסיפים את העגבניות הטריות והמשומרות. מבשלים ללא הוספת נוזלים 6 דקות.
  • מוסיפים את הציר או המים ביחד עם הקוואקר ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים מכוסה על להבה נמוכה בערך 30 דקות, או עד שכל הירקות התרככו.
  • טוחנים בעזרת בלנדר מוט למרק מחיתי, במהלך הטחינה מוסיפים את שאר שמן הזית.
  • טועמים ומתבלים לפי הטעם.
  • אם רוצים מרק חלק במיוחד, בשלב זה ניתן להעבירו דרך מסננת צפופה (זה יעזור להיפטר משאריות קליפה וגרעינים).
  • מגישים ביחד עם קרוטונים ביתיים. 

 

 
צילום : קרן ביטון כהן
 
 
עוד כתבות במדור טעים ובריא
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.