מתכון לקובנה של כרישה ובצל ירוק

 
ריח משכר - קובנה של כרישה ובצל ירוק
ריח משכר - קובנה של כרישה ובצל ירוק צילום: ארז בן שחר
 

בספר האפייה החדש של ארז קומורובסקי חושף ארז את סודות האפייה. מתוך פרק החלות בספר בחרנו עבורכם מתכון של קובנה - לחם תימני מסורתי שמקבל הפעם שדרוג עם כרישה ובצל ירוק

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: 6 שעות | כמות: כיכר אחת | רמת קושי: בינוני |

 
צילום: ארז בן שחר

מצרכים לבצק:


500 גרם קמח רב-תכליתי


25 גרם שמרים טריים


300-350 מ"ל מים


1/2 כף סוכר חום


1/2 1 כפות מלח


1/2 1 כפיות קצח



למילוי:


2 כפות שמן זית


1/2 כרישה, שטופה וקצוצה דק


1/2 כוס בצל ירוק קצוץ



לעיצוב:


80 גרם חמאה, מומסת ומקוררת


 

 

אופן הכנה:


הבצק:

  • מנפים את הקמח לקערה, מפוררים לתוכו את השמרים ומערבבים.
  • מוסיפים 300 מ"ל מים ואת הסוכר.
  • לשים כ-5 דקות, מוסיפים את המלח ואת הקצח ולשים עוד 2-3 דקות. הבצק שיתקבל צריך להיות רך ומעט דביק. אם יש צורך, מוסיפים עוד מעט מים.
  • מעבירים את הבצק לקערה נקייה ומשומנת מעט, מכסים ומניחים לתפיחה כשעה.
  • טופחים על הבצק על מנת להוציא ממנו את בועות האוויר שנוצרו בו, מכסים ומתפיחים שוב כשעה עד שעה וחצי.

 

המילוי:

  • בינתיים מחממים במחבת את שמן הזית. מוסיפים את הכרישה ומאדים על להבה נמוכה עד שהיא מתרככת. מסירים מהאש, מקררים ומוסיפים את הבצל הירוק.

 

עיצוב ותפיחה שנייה:

  • מעבירים את הבצק למשטח עבודה משומן בחמאה.
  • יוצקים עליו חמאה בנדיבות, מכים עליו בידיים, ובעזרת האצבעות (או במערוך) יוצרים ממנו מלבן גדול ורחב.
    מפזרים על כל שטח המלבן את תערובת הכרישה והבצל הירוק ומגלגלים לגלילה עבה.
  • חותכים אותה לפרוסות עבות מאוד ומעמידים אותן בתוך סיר קובנה משומן היטב בחמאה (כמו בעוגת שושנים).
  • משמנים היטב גם את המכסה, מכסים את הסיר ומניחים לתפיחה כ-45 דקות עד שעה, או עד שהבצק מגיע ל-2/3 גובה הסיר.

 

האפייה:

  • בזמן הזה מחממים את התנור ל-230 מעלות.
  • מניחים את סיר הקובנה במרכז התנור ואופים 30 דקות.
  • מנמיכים את חום התנור ל-120 מעלות ואופים שעה וחצי נוספות.
 

מתוך ספר האפייה של ארז קומורובסקי בהוצאת כתר

 

מחפשים עוד מתכוני לחם משגעים? נסו את אלה:

לחם ממולא בשר

לחם זיתים מהיר

לחמניות יין אדום ובזיליקום


 
עוד כתבות במדור ספרי בישול
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.