חדשות היין נובמבר 2013

 
עודכן 11:25 04/11/2013
אוכל ורק אוכל

יקבי כרמל משחרים סנוניות ראשונות מבציר 2013, יקב פלם משיק את נובל 2009: יין הדגל החדש, פסטיבל יין בנמל יפו, יקב הרי גליל מוציא את יין הדגל יראון 2010, חגיגות הבוזו'לה בדרך היין ועוד חדשות

 
 
 
 
 

יינות חדשים בשוק

יינות ראשונים לשנת 2013: מוסקטו וקריניאנו Young Selected של יקבי כרמל

 
יינות צעירים חדשים יקבי כרמל
יינות צעירים חדשים יקבי כרמל צילום: יח"צ

עם סיום הבציר יוצאים ביקבי כרמל עם שני יינות ראשונים, חדשים וצעירים בסדרת Young Selected, יינות שפותחים ושותים. אלו הם יינות קלים ומהנים שיתאימו לכל מצב, בבית או בפיקניק, בארוחת בוקר או ערב, עם אוכל או בלעדיו. היינות בעלי אחוז אלכוהול נמוך (5.5%) ובעבוע קל. את שני היינות מומלץ להגיש קרים ומחרים נע בין 25 - 28 שקלים.

 

מוסקטו Young Selected

מוסקטו Young Selected הוא יין קל, מתקתק ומבעבע קלות בסגנון המוסקטו דה אסטי מצפון איטליה. היין הופק מענבי מוסקט אלכסנדרוני מבציר 2012 ומתאפיין בניחוח נעים האופייני לזן הענבים, במתיקות נעימה ומאוזנת ובאחוז אלכוהול נמוך (5.5%). זהו יין מרענן וכיפי, המתאים לכל אירוע.

 

קריניאנו Young Selected

קריניאנו Young Selected הוא יין אדום קל ומרענן, מתקתק ומבעבע קלות בעל אחוז אלכוהול נמוך (5.5%). הקריניאנו מופק מענבי קריניאן עם נגיעות מוסקט אלכסנדרוני מבציר 2013. הוא מתאפיין בניחוחות צעירים ורעננים של פרי אדום טרי ובמתיקות עדינה ומאוזנת.

 

יקב פלם משיק את Noble 2009, יין הדגל החדש

 
 
פלם נובל 2009
פלם נובל 2009 צילום: יח"צ

יקב הבוטיק פלם השיק אתמול באירוע מפואר את יין הדגל שלו: Noble 2009. הוא ממשיך דרכו של ה-Noble 2008, שיצא לשוק לפני כשנה.

 

פלם נובל מורכב מ-77% ענבי קברנה סוביניון, 17% פטי ורדו, 6% מרלו,  אשר נבצרו בבציר ידני מגפנים בוגרות מהחלקות הטובות ביותר של היקב, הממוקמות בכרם דישון ובן זמרה שבגליל העליון ומטע שבהרי יהודה.

 

עם הגעתם ליקב עברו האשכולות תהליך מיון קפדני, ומשם לתסיסה בטמפרטורה מבוקרת המתבצעת תוך כדי ערבוב הנוזל עם הקליפות לשם מיצוי צבע, ארומות וטעמים זניים. לאחר שהות של 20 יום על הקליפות עובר היין סחיטה  ומועבר להתיישנות במרתפי היקב.

 

היין מתיישן בחביות עץ אלון צרפתיות וחדשות בלבד. לאחר 12 חודשים בהם מתיישן כל זן בנפרד התבצע הבלנד הסופי. עם ביצוע הערבוב הוחזר היין להתיישנות נוספת של 10 חודשים בחביות. לאחר הביקבוק מתיישן היין 24 חודשים במרתפי היקב.

 

היין שהתקבל עשיר וארומטי. אם תטעמו אותו היום, תבחינו בריחות מתפרצים של פירות סגולים (כמו שזיפים ואוכמניות) ותבלינים כמו קינמון ופלפל אנגלי, לצד עשבי תיבול מזרח תיכוניים. טעמיו היין מורגשים היטב בכל חלל הפה, מה שהופך אותו לבעל גוף מלא, וגם אחרי שתסיימו ללגום אותו תרגישו את טעמיו תקופה ארוכה, מה שמעיד על סיומת מוצלחת. לפי דברי היקב, היין, ממנו הופקו 5000 בקבוקים, ימשיך להשתבח ב-10 השנים הבאות. מחיר: 235 ש"ח.

 

יקב הרי גליל משיק את יראון 2010

 
הרי גליל יראון 2010
הרי גליל יראון 2010 צילום: יח"צ

יקבי הרי גליל מוציאים זוהי השנה ה-11 את יראון, יין הדגל של היקב, אשר נועד להציג את המיטב שיש לפירות הגליל להציע.  

 

יראון 2010 מורכב מ-49% קברנה סוביניון, 40% מרלו, 6% קברנה פרנק, 5% פטיט ורדו מכרמים מובחרים בגליל העליון. 

 

לאחר בציר ומיון קפדני, הועברו הענבים לריסוק ותססו על קליפותיהם בטמפרטורה של כ- 30 למשך 14-24 ימים. לאחר מכן עבר היין תסיסה מלולקטית מלאה ו-16 חודשי יישון בחביות עץ אלון צרפתי. בתום היישון בחביות המשיך היין להתבגר בבקבוקים במרתפי היקב עד יציאתו לשוק.

 

ליין צבע אדום שופע, גוף מלא בעל מרקם קטיפתי. ארומה עוצמתית עם ניחוחות של קבבי ואוכמניו בשלות על רקע ניחוחות של עץ אלון קלוי, קינמון ואגוז מוסקט. היין מאוזן היטב בעל מרקם חלק ונעים וסיומת ארוכה ומלטפת. יהיה מצוין כמלווה למגוון רחב של מנות בשר עשירות כגון: צוואר טלה, נתח קצבים צלוי ועוד. לפי דברי היקב היין ימשיך להשתבח באחסון נכון ב-7 השנים הבאות. מחיר: 120 ש"ח.  

 

יין חדש מיקב טפרברג: מריטאז' 2012

 
טפרברג מריטג' 2012
טפרברג מריטג' 2012 צילום: יח"צ

יקב טפרברג משיק את מריטאז' 2012, יין חדש בסדרת הרזרב.

 

היין מורכב מ: 55% ענבי קברנה סוביניון, 35% ענבי מרלו, 5% ענבי קברנה פרנק, 5% ענבי פטיט ורדו, אשר נבצרו מחלקות הגדלות בהרי השומרון בגובה של כ-700 מ' מעל גובה פני הים.

 

ענבי המרלו והקברנה סוביניון הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות לאחר שנבצרו בבציר מכני. לאחר ריסוק הם הותססו יחד כשבעה ימים בטמפרטורה של 28 מעלות לצורך מצוי טעמים, ארומות וצבע מזגי הענבים. ענבי הקברנה פרנק והפטיט ורדו שנבצרו מאוחר יותר עברו תהליך דומה. בתום התסיסות עורבו היינות השונים, והממסך החדש הועבר ליישון בחביות עץ אלון צרפתיות למשך שמונה חודשים.

 

היין שהתקבל בעל צבע סגול עשיר, ולמרות היותו יחסית צעיר הוא כבר מתאפיין בארומות פרי מורגשות, עץ עדין ולא דומיננטי, ובגוף בינוני שהופך אותו קל לשתייה ומשתדך אידיאלי למגוון מנות מהמטבח המקומי, כמו קבבים, סטייקים ותבשילי קדירה. מחיר: 55 ש"ח.

 

חברת הכרם החלה להפיץ בארץ את יינות יקב Castello di Verduno

 
יינות קסטלו די ורדונו
יינות קסטלו די ורדונו צילום: שיר אדיבי

חברת הכרם החלה לייבא ולהפיץ בארץ את יינות יקב קסטלו די ורדונו מאיטליה. 

 

היקב מחזיק כרמים הן בברברסקו והן בורדונו, שהנו אחד מששת הכפרים המרכיבים את קומונת ברולו.  

  

יינות היקב, בייחוד יינות הברולו והברברסקו, מיוצרים ע"י פראנקו ביאנקו ובן טיפוחיו האנולוג מריו אנדריון, באופן מסורתי, תוך שמירה על ייחודיות הטרואר המעולה העומד לרשותם. 

 

ברברסקו DOCG Barbaresco

יין זה מיוצר על טהרת זן הנביולו, מענבים שנבצרו באזורי פאסט וראבאיה של ברברסקו. לאחר יישון של 18 חודשים בחביות אלון סלובני גדולות, היין משביח כ-14 חודשים נוספים בבקבוק טרם שיווקו. אופיו של ברברסקו זה חושף את גדולתו של הנביולו - עושר, וארומטיות. מחיר: 192 ש"ח.

 

ברברסקו פאסט DOCG Barbaresco Faset

הברברסקו פאסט מיוצר מענבי נביולו שנבצרים בחלקה המשפחתית בקרו מפורסם זה ושגודלה קרוב ל-10 דונמים. יין קלאסי זה משביח כ-20 חודשים בחביות אלון גדולות ועוד כ-26 חודשים בבקבוק טרם שיווקו. הפאסט חושף קשת ניחוחות אופיינית לנביולו - גרגירי יער ובישום פרחוני המלווים במעט אניס ותבלינים. הגוף עצמתי ומאוזן, בעל עפצנים בולטים אך עגולים וסיומת ארוכה. מחירים: 239 ש"ח (בציר 2008) ו-254 ש"ח (בציר 2006).

 

ברברסקו ראבאיה DOCG Barbaresco Rabaja

חלקת ראבאיה נחשבת לאחת מהמפורסמות והטובות בכרמי ברברסקו. יש המחשיבים את היינות המופקים ממנה כפסגת הנביולו. הראבאיה מבית קסטלו די ורדונו עשוי מענבים שנבצרו מחלקות בבעלות המשפחה ומבין הגפנים הבוגרות ביותר. לאחר יישון של כ-20 חודשים בחביות אלון גדולות, היין משביח בבקבוק כ-26 חודשים נוספים טרם שיווקו. האף משלב פרי יער שחור עם מינרליות טיפוסית, טבק ותבלינים למכביר. הגוף אלגנטי ומאוזן, כאשר העפצנים בשלים ומשולבים היטב. מחיר: 263 ש"ח (בציר 2008) ו-277 ש"ח (בציר 2006).

 

יקב 1848 משיק קברנה סוביניון חדש

 
1848 דור 7
1848 דור 7 צילום: יח"צ

קברנה סוביניון 2009- מסדרת דור 7 מיקב הינו יין אדום יבש המורכב מ: 86% קברנה סוביניון, 8% פטיט סירה, 6% מרלו. ענבי הקברנה סוביניון מגיעים מכרם רם און באזור התענכים ומכרמים בוגרים מהגליל התחתון.  

 

הענבים שנבצרו ידנית עם שחר הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות והועברו דרך ה"crusher" ישירות אל מיכלי תסיסה מנירוסטה מקוררים. לאחר השרייה קרה התירוש הותסס בטמפרטורה של 22-24 מעלות במשך 13 יום.  בתום התסיסה המלולקטית הועבר היין ליישון בחביות עץ אלון צרפתי (70%) ואמריקאי (30%) לתקופה של 18 חודשים אשר במהלכן בוצע הממסך הסופי בין הזנים.

 

היין שהתקבל בעל צבע סגלגל כהה ובהרחתו ניתן להרגיש פרי אדום בשל, ליקריץ, צימוקים, וטבק. היין בעל גוף מלא ומרוכז עם סיומת מתובלת ומתמשכת. מחיר: 110 ש''ח.

 

 

 

אירועי יין

אירוע יין יקב צ'ילאג
אירוע יין יקב צ'ילאג צילום: יח"צ

8.11: יקב צ'ילאג יקיים אירוע השקה לשני יינות חדשים בסדרת Primo

 

יקב הבוטיק, צ'ילאג, יערוך ביום שישי ה 8.11.13 אירוע השקה חגיגי אשר יכלול טעימות יין לצד לחם טרי וגבינות משובחות. האירוע פתוח לקהל הרחב.

 

PRIMO הינה סדרת הדגל של היקב הכוללת יינות משובחים ונדיריםהיינות מופקים רק בשנים יוצאות דופן בהן מטפחת הייננית אורנה צ'ילאג ענבים המתאימים ליין איכותי ולאחר מכן הוא מתיישן בחביות צרפתיות לפחות 30 חודשים.

 

הקהל מוזמן להגיע ולהתרשם מהיינות החדשים בסדרת Primo:

PRIMO SYRAH 2009

PRIMO CABERNET2009

 

יום שישי 8.11.13 בין השעות 10:00 בבוקר ועד 15:00 בצהריים.

יקב צ'ילאג רח' שבזי 12 יהוד, לפרטים נוספים: 03-5369996

 

 
אבירם כץ ואסף דוקטור
אבירם כץ ואסף דוקטור צילום: יח"צ

14-15.11: פסטיבל יין ושמן זית במתחם שרונים

לרגל תחילת עונת המסיק וחגיגות הבוז'ולה המתרחשות ברחבי הארץ, מתחם שרונים שבהוד השרון מזמין את הקהל הרחב לפסטיבל יין ושמן זית בתאריכים 14-15.11.13.

במסגרת הפסטיבל יתארחו בקניון יקבים ישראליים, בתי בד ויצרני שמן זית בוטיק מרחבי הארץ, לצד יצרנים של מוצרי טיפוח וקוסמטיקה על טהרת שמן זית. יחד הם יציגו מוצריהם ביריד ססגוני, שיציע גם עשרות דוכני מטעמים וביניהם אוכל דרוזי ותבלינים, גבינות, לחמים, חלבה וממרחים מיוחדים, כשברקע יתנגנו שנסונים צרפתיים ולעוברים ולשבים תחולק סנגרייה. 

 

ביום שישי בשעה 11:30 תתקיים סדנת בישול ויין מיוחדת, בה ילמד השף אסף דוקטור מ"מסעדת האחים" ו"קרפצ'יו בר" להכין מנות ייחודיות המשלבות יין ושמן זית, ולצדו הסומלייה אבירם כץ, ממסעדת טוטו יעביר סדנת יין בה יסביר על סוגי יין שונים והתאמת יין לאוכל תוך הדגמות וטעימות.

 

 
פסטיבל יין בנמל יפו
פסטיבל יין בנמל יפו צילום : ולדיסלב גרוניך
 

21-22.11 - פסטיבל יין בנמל יפו

 

בתאריכים 21-22/11/2013 יתקיים בשוק יפו בנמל פסטיבל יין ואוכל יפואי משובח:

טעימות של מגוון יינות שנבחרו על ידי איש הענבים: אדומים, יינות חורפיים, עשירים ומלאים, ממיטב היקבים המובחרים והטובים ביותר בארץ על פי אזורי היין ( מת הגולן, גליל ועמקים, כרמל ומישור החוף, יואב ויהודה, יהודה ושומרון, נגב וערבה) בשילוב טעימות קולינריות מדוכני שוק יפו בנמל.

 

בין היקבים המציגים: יקב אור הגנוז, יקב אליגוטה , יקב אייל, יקב בזלת הגולן, יקב ברקן, יקב הים האדום, יקב טוליפ, יקב טפרברג 1870, יקב נטופה, יקב סומק, יקב קדש ברנע יקב קסטל, יקבי רמת הגולן,יקב 1848, ועוד

טעימות קולינריות: רוקח ים, פורט 19 אלן טלמור, זילבר, מרגוזה, כופתא ועוד.

 

לקראת הפסטיבל סיפר חיים גן, בעלי איש האנבים ומארגן הפסטיבל, על האירוע, שיתקיים זו הפעם השנייה:

 

כיצד הפסטיבל הזה שונה מהפסטיבל הקודם ומה התפתח?

את האירוע הקודם ערכנו בקיץ תחת הכותרת "היינות המומלצים לקיץ 2013" ונתנו טעימה של יינות קלילים וקיציים, מבעבעים, לבנים, אדומים קלים יקבים קטנים וגדולים כאחד. בפסטיבל החורף הנושא הוא אזוריות - ישראל ידועה כמדינה שבה האקלים מאוד מגוון מהמדבר בדרום ועד החרמון בצפון, ולכן החלטנו לחלק את המדינה לשלושה אזורי גידול שונים ובמהלך הפסטיבל להציגם - ועל ידי כך נראה אם יש זהות ליינות ישראליים.

 

איך היו התגובות לפסטיבל של שנה שעברה?

אני חושב שבראש ובראשונה הקהל הצביע ברגליים או שמא נאמר בכוס יין: מאות שוחרי יין הגיעו מכל קצוות הארץ לטעום את היינות - מחברים מאשכול קיבוצי הנגב וכלה בחברים שהגיעו מנהרייה. קיבלנו המון תגובות מפרגנות וחמות. 

 

שעות פתיחה:

ביום חמישי 21/11/2013 - 18:00-23:00

ביום שישי 22/11/2013 - 11:00-17:00

מחיר כרטיס במקום: 125 ש"ח, מחיר כרטיס בהזמנה מראש: 100 ש"ח דרך האתר או בטלפון: 03-5180533

 

 
בוז'ולה בדרך היין
בוז'ולה בדרך היין צילום: קובי טל

21-22.11: חגיגות הבוז'ולה בדרך היין

 

סניפי דרך היין ברחבי הארץ יחגגו את פסטיבל הבוז'ולה המסורתי עם יינות שהוטסו במיוחד מצרפת.

 

ביום חמישי ה-21.11 בין השעות 20:00 ועד 22:00 יערכו את החגיגה בסניפי הרשת: תל אביב חשמונאים, גבעתיים, צומת סביון, נס ציונה וברמת השרון. ביום שישי ה-22.11 יחגגו בשעות הבוקר בסניפים G צמרת, דיזינגוף סנטר, מודיעין ובסניף רננים.

 

לצד ארגז של יינות בוז'ולה אדומים יגיע לראשונה בארץ יין בוז'ולה נובו רוזה. היינות החגיגיים מגיעים מיקב ג'ורג' דובאף, ומיקב ז'אדו. האירוע ללא תשלום. כוס מתנה למשתתפים באירוע. לצד היינות יוגש כיבוד קל.

 

לפרטים ומידע נוסף באתר 'דרך היין' : www.wineroute.co.il

 
עוד כתבות במדור מרתף היין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.