מתכון לביף בורגיניון - תבשיל בקר ביין עם בצלים ופטריות

 
צרפתית וקלאסית מאיזור בורגנדי
צרפתית וקלאסית מאיזור בורגנדי צילום: קרן ביטון כהן
 

ישראל אהרוני מכין מנה צרפתית קלאסית שמגיעה מאזור בורגנדי, שם אוהבים במיוחד לבשל עם יין. התבשיל שלנו - ביף בורגיניון ייעשה עם נתח בשר בבישול ארוך עם בצלים, פטריות, גזרים וכמובן הרבה יין, אותו נגיש לצד פירה קטיפתי

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: שעתיים ורבע | כמות: 6 מנות | רמת קושי: בינוני |

 

מצרכים:

 

1/2 1 קילו וחצי בשר אחורי לצלי (שריר)


3 כפות שמן זית


כף תימין


6 שיני שום שלמות, קלפות


8-10 בצלצלי שאלוט, קלופים


3 גזרים, קלופים, חתוכים לשלישים


3 עלי דפנה


5-6 גרגירי פלפל אנגלי


1 בקבוק יין אדום


מלח, פלפל גרוס


12 פטריות פורטבלו קטנות מוצקות , ללא רגליים, חתוכות לרבעים


12 פטריות שמפיניון


2 כפות קמח


כף שמן זית


חופן נדיב של פטרוזיליה, קצוצה


 

לפירה:

 

1 קילו תפו"א, קלופים


מלח, פלפל


1/3 כוס שמן זית


חופן פטרוזיליה, קצוצה דק


2 שיני שום, מעוכות


 

 
קלאסיקה צרפתית במיטבה
קלאסיקה צרפתית במיטבה צילום : קרן ביטון כהן
 

אופן הכנה:

  • חותכים את הבשר לקוביות גדולות.
  • שמים בסיר רחב ונמוך את השמן ונותנים לו להתחמם היטב.
  • מפזרים את עלי התימין על קוביות הבשר.
  • כשהשמן מתחיל להעלות עשן מכניסים פנימה את הבשר ומסדרים אותו בשכבה אחת, ממליחים ומפלפלים.
  • כשהבשר משחים מלמטהף הופכים ומשחימים מכל הכיוונים, ממליחים ומפלפלים גם בצד השני.
  • כשהבשר מושחם יפה מכל הכיוונים מוציאים אותו מהסיר.
  • מכניסים אל הסיר את הגזרים, השום והבצלים.
  • מוסיפים את עלי הדפנה והפלפל האנגלי.
  • מוסיפים חזרה את הבשר ושופכים לסיר את היין האדום.
  • מוסיפים כ-1/4 כוס מים רותחים ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה, מוסיפים את הפטריות, מערבבים וממשיכים לבשל עוד שעה-שעה וחצי על להבה נמוכה.
  • מכינים את הפירה: מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים עד ריכוך.
  • מסננים את תפוחי האדמה היטב מהמים.
  • מחזירים את תפוחי האדמה לסיר (ללא מים) ומחזירים לגז על להבה גדולה לשתי דקות על מנת שתפוחי האדמה יתייבשו והאדים ייצאו.
  • מועכים את תפוחי האדמה.
  • מועכים את תפוחי האדמה, מוסיפים מלח, פלפל ואת שמן הזית וממשיכים למעוך.
  • מוסיפים את הפטרוזילה ושיני השום ומערבבים.
  • ההגשה: מוציאים מהסיר את כל המוצקים (הבשר, הבצלים, השום והגזרים).
  • ממשיכים לבשל את הרוטב על להבה גבוהה.
  • מערבבים בקערה את הקמח עם שמן הזית עד לקבלת עיסה.
  • מוסיפים את העיסה לרוטב המתבשל ונותנים לו להסמיך במשך 5 דקות.
  • מוסיפים חזרה את הירקות והבשר לרוטב לחימום קל של 2-3 דקות.
  • מוסיפים את הפטרוזיליה לסיר.
  • מגישים לצד הפירה.

 

רוצים לראות איך אהרוני מכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

לשאר המתכונים מהתכנית:

גוז'ארים - פחזניות צרפתיות מלוחות 

בצק עלים עם קרם לימון ותותים

 
עוד כתבות במדור אהרוני מבשל - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.