מתכון למרק כרובית עם גרעיני תירס טריים

 
אם החורף לא מגיע נביא אותו בכל זאת
אם החורף לא מגיע נביא אותו בכל זאת צילום: אפרת ליכטנשטט
 

למרות שהחורף מסרב להגיע, אפרת ליכטנשטט כבר ישנה עם פוך. חוץ מזה היא גם מכינה מרק כרובית נהדר, שהומצא בהשראת מרק כרובית מדהים שאכלה בפריז, ולמרות שלא יצא דומה בכלל יצא טעים מאוד

 
 
 
 
 

מצרכים:


2 כפות שמן זית


4-5 בצלים בינוניים


כרובית בינונית (כ-700 גרם נטו, ללא הגזע והעלים), נקייה וחתוכה לפרחים קטנים


5 כוסות מים


1/4 כוס שמנת לבישול או קרם קוקוס ואפשר גם בכלל בלי



תבלינים (ניתן לשחק עם הכמויות על-פי טעמכם האישי):


1 כפית סוכר


1 כף חומץ בן יין או חומץ אחר


1/2 כפית כמון


1/2 כפית קארי


1/8 כפית קינמון


1/2 1 כפיות מלח


1 כפית פלפל שחור גרוס


2-4 שיני שום כתושות


 

להגשה:

 

עוד קצת שמנת


4 פלחי תירס מבושלים (מאוד מומלץ לא להשתמש בתירס מקופסת שימורים)


 


 

אופן הכנה:

  • מחממים את שמן הזית בסיר גדול.
  • קוצצים את הבצל ומזהיבים כ-10 דקות בשמן.
  • אחרי כ-3 דקות בסיר מוסיפים לבצל את הסוכר והחומץ.
  • כעבור מספר דקות כשהבצל זהוב ורך מוסיפים את כל שאר התבלינים חוץ מהשום: הכמון, הקארי, הקינמון, המלח והפלפל. מערבבים נמרצות כדקה ונותנים לכל התבלינים "להיפתח".
  • כשיש ניחוח חזק במטבח מוסיפים 2 כוסות מים ואת פרחי הכרובית.
  • מנמיכים את האש, סוגרים את הסיר ונותנים לכרוביות להתאדות ולהתרכך כחצי שעה.
  • בינתיים מנקים את פלחי התירס ומבשלים אותם (שיטה מומלצת: מכסים את התירס במים קרים, מביאים לרתיחה. נותנים למים לבעבע עוד 2 דקות ומכבים).
  • אחרי חצי שעה או כשהכרובית כבר די רכה מוסיפים את השום הכתוש, את השמנת ועוד 3 כוסות מים.
  • מבשלים עוד 20 דקות עד שהכרובית כבר רכה לגמרי.
  • טוחנים בבלנדר מוט את המרק עד למרקם חלק.
  • מגישים עם כפית שמנת או שמנת חמוצה, או קרם קוקוס וגרעיני תירס טריים.

למתכונים מעולים והמלצות הכנסו לבלוג של אפרת
הצטרפט לעמוד הפייסבוק אז מה את עושה כל היום

מחפשים עוד מתכוני מרקים? נסו את אלה:
 
עוד כתבות במדור שקט, מבשלים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.