נעים מאוד: הקרמבו-אוריאו

 
אין לי מילים לתאר את האושר הזה. קרמבואוריאו
אין לי מילים לתאר את האושר הזה. קרמבואוריאו צילום: maxim golovanov
 
עודכן 21:47 09/11/2013
נעה עינת

נעה עינת, הקונדיטורית בת ה-18, לא יכולה לדמיין את החורף בלי קרמבו. במקום לצאת ולקנות, היא פשוט מכינה אותו בבית לבד עם תחתית של עוגיית אוריאו, מרנג ביתי ושילוב משגע של שוקולד מריר ולבן. נראה אתכם נשארים אדישים לקרמבואוריאו

 
 
 
 
 

 וואו - הקרמבואוריאו. מדובר על מתכון שפרסמתי בדיוק לפני שנה בבלוג שלי וגורם לי להתרגש יותר מכל מתכון אחר שהכנתי עד עכשיו. את הקרמבו-אוריאו הכנתי בפעם הראשונה כשירד מבול והתחשק לי קרמבו משודרג: לקחתי אוריאו מוכן, ציפיתי אותו בשוקולד, זילפתי מעליו מרנג טעים, ציפיתי שוב בשוקולד - לא ספרתי עד 10 והקרמבואוריאו נגמר.

 

המתכון הזה אהוב עלי במיוחד כי הוא זה שפרסם את הבלוג שלי, העוגות של נעה, והעניק לי פרסום כמו אף אחד אחר. אחרי שהעלתי את הפוסט גיליתי שהרבה בלוגים, אתרים וקונדיטוריות התחילו להכין את הקרמבואוריאו - כנראה שזה תפס.

 

כשאתם מכינים את הבסיס, אפשר להשתמש באוריאו מצופה אבל אני אוהבת לצפות כי אני יודעת שמדובר בשוקולד איכותי.

לאחרונה אני מחליפה את השמן ב-15 גרם של חמאת קקאו, אותה קונים בחנויות מתמחות.

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 50 דקות | 16 קרמבואים | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים לתחתיות:

 

16 עוגיות אוריאו, רגילות


150 גרם שוקולד מריר +כף שמן לציפוי העוגיות


150 גרם שוקולד לבן +כף שמן לציפוי העוגיות



למרנג:


80 גרם חלבון (2 ביצים)


120 גרם סוכר


 

לציפוי הקרמבו-אוריאו:


150 שוקולד מריר לציפוי הקרמבואוריאו+כף שמן


150 שוקולד לבן לציפוי הקרמבואוריאו+כף שמן


 

 

אופן הכנת התחתיות:

 

  • מסדרים את 16 עוגיות האוריאו על רשת שמתחתיה נייר אפייה.
  • ממיסים את השוקולד הלבן + כף השמן בפולסים קצרים במיקרוגל או בשיטת בן-מארי (הסבר בהמשך)
  • ממיסים את השוקולד המריר + כף השמן באותה שיטה כמו השוקולד הלבן.
  • טובלים 8 עוגיות בשוקולד המריר, ו-8 עוגיות בשוקולד הלבן.
  • מוציאים את העוגיות מבריכת השוקולד בעזרת מזלג ומניחים על הרשת על מנת שהשוקולד יטפטף.
  • מניחים במקרר לרבע שעה.
  • אפשרות: ניתן להמיס נגלה ראשונה בסיר, לטבול ולהעביר לרשת, לנקות את הסיר ולחזור על הפעולה עם השוקולד השני. אין חשיבות להמסת שני סוגי השוקולד במקביל.

 

 
אל תשכחו להניח נייר אפייה מתחת לרשת, השוקולד מתקשה ויהיה קשה מאוד לנקות אחר כך
אל תשכחו להניח נייר אפייה מתחת לרשת, השוקולד מתקשה ויהיה קשה מאוד לנקות אחר כך צילום : maxim golovanov
 

המרנג השוויצרי:

 

  • בקערת נירוסטה קטנה מניחים את החלבונים והסוכר.
  • לפני הקצפתם, נחבר את החלבונים והסוכר בשיטת בן-מארי. נשתמש בשיטה זו כדי שהסוכר יטמע טוב יותר בחלמונים, למנוע סלמונלה וכדי לקבל הקצפה טובה יותר:
  • מרתיחים מים בסיר קטן ומניחים מעליו את קערת הנירוסטה.
  • חשוב מאוד שהקערה לא תיגע במים אחרת הביצים יתחממו יתר על המידה ויהפכו לחביתה.
  • בעזרת מרית מערבבים את החלבונים והסוכר עד שכל הסוכר נמס.
 
הכי חשוב: שתחתית הקערה לא תיגע במים. שיטת בן-מארי
הכי חשוב: שתחתית הקערה לא תיגע במים. שיטת בן-מארי צילום : נועה רוזין
 

 

  • מעבירים את התערובת לקערת המיקסר ומקציפים על מהירות גבוהה במשך 10 דקות עד קבלת קצף חזק ומבריק.
  • מעבירים את המרנג שהתקבל לשק זילוף עם צנטר חלק וגדול בין 12-15 ס"מ ומזלפים על העוגיות המצופות.

 

 

 
מזלפים בצורת מעגלים ולא חייבים שפיץ בקצה. הקרמבו-אוריאו בהכנה
מזלפים בצורת מעגלים ולא חייבים שפיץ בקצה. הקרמבו-אוריאו בהכנה צילום : maxim golovanov
 

הציפוי:

  • כמו שעשינו בתחילת המתכון עם ציפוי האוריאו, ממיסים שוב את השוקולדים עם השמן בסירים נפרדים או בשתי נגלות שונות.
  • שופכים מעט על כל קרמבו עד שמצפים את כולו.
  • ממתינים מעט עד שכל השוקולד יטפטף.
  • מעבירים לצלחת הגשה, מגישים ואוכלים מתחת לשמיכה. אפשר גם מול החלון עם הגשם... אחח חורף!
  • שומרים בקירור, אבל הוא לא ישאר - אני מבטיחה.

 

 

 
זהו, אפשר כבר להתחיל להתרגש. הקרמבו-אוריאו מוכן
זהו, אפשר כבר להתחיל להתרגש. הקרמבו-אוריאו מוכן צילום : maxim golovanov
 

אהבתם את המתכון של נעה עינת? נסו את שאר המתכונים שלה:

 

עוגת וניל בחושה עם פצפוצי שוקולד

עוגת התפוחים הנצחית של סבתא של נעה

בריוש קטן ומושלם

 

לבלוג של נעה עינת >> העוגות של נעה

לעמוד הפייסבוק של נועה >> העוגות של נעה

 
עוד כתבות במדור פותחים את השבוע עם העוגות של נעה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.