מתכון לטבולה עם גבינת פטה ותמרים

 
טבולה פטה ותמרים - 20 דקות
טבולה פטה ותמרים - 20 דקות צילום: דניה ויינר
 

בספר הבישול החדש של מיכל וקסמן "בואו לאכול" היא מכינה ארוחות שונות וטעימות שאפשר להכין במהירות תוך 10, 20 או 30 דקות. מתוכו בחרנו מתכון לסלט בורגול עם תמרים, עלים ירוקים וגבינת פטה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | כמות: 4 מנות | רמת קושי: קל |

 
בואו לאכול
בואו לאכול צילום: דניה ויינר

מצרכים לבורגול:

1 כף שמן זית


1 כוס בורגול עבה


1/4 1 כוסות מים


מלח ים


 

לסלט:

3 תמרים מסוג מג'הול, מגולענים וקצוצים


15-12 עגבניות שרי תמר חצויות ופרוסות


1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ


3 גבעולי בצל ירוק, העלים עלים בלבד, פרוסים דק


צרור קטן פטרוזיליה, קצוצה דק (ללא הגבעולים העבים)


חופן עלי נענע, קצוצים


100 גרם גבינת פטה, מפוררת גס


2 כפות שמן זית


מיץ סחוט מ-1/2 לימון


קורט קינמון


מלח ים (בעדינות, הפטה מלוחה)


 

אופן הכנה:

  • בסיר קטן, מחממים את שמן הזית והבורגול. מערבבים היטב, עד שכל הבורגול מצופה בשמן.
  • מוסיפים את המים ומלח, מכסים ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים 7-5 דקות, עד שהבורגול מתרכך אבל עדיין נגיס. מערבבים מדי פעם.
  • מסירים מהאש ומשהים מכוסה 5 דקות נוספות.
  • בינתיים חותכים את התמרים, הירקות והירוקים.
  • מפוררים את גבינת הפטה.
  • מעבירים את הבורגול לצלחת. משטחים אותו כדי שיתקרר מהר יותר.
  • מערבבים את הבורגול עם התמרים, הירקות והירוקים.
  • מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון, קינמון ומלח ומערבבים.
  • מוסיפים את גבינת הפטה ומערבבים בעדינות, שלא תימעך.

 

המתכון של מיכל וקסמן מתוך הספר בואו לאכול - ארוחות מהירות ב-10, 20, 30 דקות

 

מחפשים עוד מתכונים שמוכנים מהר? נסו את אלה:

פילה מוסר ים אפוי עם ארטישוק ועגבניות

גרנולה ביתית

בטטות אפויות עם עשבי תיבול

 
עוד כתבות במדור ספרי בישול
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.