חמות ומתוקות • 2 מתכונים ללביבות

 
עודכן 06:12 12/11/2013
יוסי גטניו, פטיט פוד

עוד שבועיים יונחו החנוכיות על אדן החלון ואנחנו כבר מחממים את את השמן עם שני מתכונים ללביבות חמות ומתוקות: לביבות גבינה נימוחות במיוחד ולביבות תפוחי עץ אפויות

 
 
 
 
 

מתכון ללביבות גבינה וחמוציות מיובשות

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | כמות: 10-12 לביבות | רמת קושי: קל 

 
אפשר להחליף את החמוציות בשוקולד צ'יפס
אפשר להחליף את החמוציות בשוקולד צ'יפס צילום : קרן ביטון כהן
 

מצרכים:

125 גרם ?1/2)? חבילה) גבינת ריקוטה (או גבינה לבנה 9%)


2 ביצים


4 כפות קמח


1 כף סוכר


2 כפות חמוציות מיובשות


1 כפית שמן קנולה


?1/2? כפית תמצית וניל


25 גרם חמאה, לטיגון


2 כפות ריבה, להגשה


 

אופן הכנה:

  • מניחים במכל מעבד המזון את הגבינה, הביצים, הקמח, הסוכר, החמוציות המיובשות, השמן ותמצית הווניל ומערבלים עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה. מאחסנים חצי שעה במקרר.

  • שמים את החמאה במחבת ומחממים עד שהיא נמסה. שמים במחבת כף מהבלילה ויוצרים ממנה לביבה בקוטר של כ?5-? ס"מ. מטגנים כדקה מכל צד, עד הזהבה.

  • מוציאים מהשמן ומניחים בצלחת מרופדת במגבות נייר לספיגת עודפי השמן. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבלילה.

  • מגישים מיד, ביחד עם ריבה או רוטב פירות.

 

 
 

מתכון ללביבות תפוחי עץ אפויות

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | כמות: 10-12 לביבות | רמת קושי: קל |

 
מי אמר שחייבים לטגן?
מי אמר שחייבים לטגן? צילום : קרן ביטון כהן
 

מצרכים:

2 תפוחי גראני סמית (190 גרם), מגוררים עם הקליפה


1/4 כפית קינמון


1/4 כפית אבקת סודה לשתיה


1/4 כוס ועוד 1 כף (35 גרם) קמח כוסמין מלא


2 כפות (15 גרם) שיבולת שועל


1/4 כוס (30 גרם) פיסטוקים קצוצים גס


2 כפות (40 גרם) סילאן


1 כף (20 גרם) מחית תפוחים (עדיף ללא תוספת סוכר


2 כפות (25 גרם) חלב


1 כף שמן


תרסיס שמן


 

אופן הכנה:

  • שמים את את כל המרכיבים לפי הסדר (מלבד התרסיס) בקערה, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.
  • מניחים תלוליות באמצעות כף מדידה ומרססים במעט תרסיס שמן.
  • אופים כ-10 דקות, עד שהלביבות מזהיבות.
  • מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומפדרים באבקת סוכר. מגישים עם שמנת חמוצה או סירופ מייפל.

 

המלצת יין לצד המנה

קריניאנו Young Selected: יין אדום קל ומרענן, מתקתק ומבעבע קלות, בעלי אחוז אלכוהול נמוך (5%). מופק מענבי קריניאן עם נגיעות מוסקט אלכסנדרוני מבציר 2013. היין מתאפיין בניחוחות צעירים ורעננים של פרי אדום טרי ובמתיקות עדינה ומאוזנת. יין ידידותי ומהנה שיתאים ללביבות הנחמדות.

 

המתכונים באדיבות יוסי גטניו מקייטרינג "פטיט פוד", המתמחה במנות פינגר פוד מוקפדות לאירוח מותאם אישית.

 

לעוד מתכונים לחנוכה בעולם היין:

אפשר גם בריא • לביבות אפונה וברוקולי

4 מתכוני סופגניות מסביב לעולם

5 מתכונים מנצחים ללביבות

 

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים משכרים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.