עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות

 
בלי מיקסר, 7 דקות בתנור. עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות
בלי מיקסר, 7 דקות בתנור. עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות צילום: אפרת ליכטנשטט
 
עודכן 05:26 20/11/2013
אפרת ליכטנשטט

אפרת ליכטנשטט מכינה מתכונים באישון לילה ומצליחה לאתגר אפילו את עצמה. אחרי אינספור פעמים בהן הכינה עוגיות שוקולד צ'יפס, הפעם היא החליטה להפוך אותן לטבעוניות. איך היא עשתה את זה? פשוט יותר ממה שאתם חושבים

 
 
 
 
 

בזמן האחרון שמתי לב שאני מוסיפה שוקולד לכל דבר ובכלל ששוקולד משמח אותי מאד. זה עניין של תקופות אצלי ועכשיו השוקולד שולט (עם ט' אחת). חישוב גס שעשיתי גילה שבכל דקה עולים לרשת 8,000 מתכוני עוגיות שוקולד צ'יפס. סתם - זה אני המצאתי, אבל זה נשמע לי הגיוני.


אז מה בכל זאת? קודם כל אני מתבססת על המתכון המצויין שבאמת עשיתי מלא פעמים של עוגיו.נט וחוצמזה החלטתי לטבען אותו סתם ככה בשביל הכיף. בסוף הוספתי לו פקאנים ופיסטוקים כדי שיהיה לי ע ו ד יותר טעים. כמובן שהקמח הוא קמח כוסמין וכבר כתבתי כאן את דעתי על אלו מכם שעדיין מתעצלים להסתכל במדף התחתון בסופר מתחת לקמח הרגיל וטרם ניסו את הקמח המופלא הזה.


וככה נולדה לי באישון לילה, כמו כל הדברים הטעימים, עוגייה מופלאה באמת, קריספית מבחוץ ורכה במפנים, מתוקה במידה ועשירה במרקמים. שבע דקות עבודה, בלי מיקסר (יששש) שבע דקות בתנור -  והיא שלכם.

 

 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 20 דקות | 25 עוגיות | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים רטובים:

 

1/4 כוס שמן צמחי (חמניות, קנולה)


1/4  כוס סוכר לבן


1/4 כוס סוכר חום כהה דביק


1/2 כפית תמצית וניל


1/2 תפוח בינוני מרוסק על פומפייה דקה=שלוש וחצי כפות (מדידה סטנדרטיות)



מצרכים יבשים:

 

כוס קמח כוסמין, מנופה


1/4 כוס קמח שקדים


1/4 כוס קוואקר להכנה מהירה


כפית אבקת אפייה


1/4 כפית קינמון


1/4 כפית מלח (חשוב!)


1/3 כוס (40 גרם) אגוזי פקאן ופיסטוקים, קצוצים (או כל אגוז אחר שתאהבו)


1/3 כוס (50 גרם) שוקולד צ'יפס 


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
  • מרפדים תבנית אחת בנייר אפייה.
  • מערבבים היטב את כל היבשים בקערה גדולה.
  • בקערה נוספת מערבבים היטב עם מטרפה את כל ה"רטובים" כדקה וחצי.
  • מוסיפים את הרטובים לקערת היבשים ומערבבים היטב עד לאחידות.
  • מרטיבים את הידיים במים ויוצרים כדורים קטנים וחמודים בקוטר של  3-2.5 ס"מ בערך. יתכן ותצטרכו להרטיב את הידיים כל ארבע-חמש עוגיות כי הבצק מעט דביק אין צורך לשמור על רווחים גדולים כי העוגיות לא גדלות הרבה באפיה.
  • אופים 7 דקות על 180 מעלות טורבו או 10 דקות בלי טורבו.
  • תקשיבו לי טוב: מוציאים אותן כשהן נראות לגמרי לא מוכנות וממש ממש מתחשק להשאיר אותן עוד קצת ממש אבל,  אז לא! תוציאו וזהו. ואם לא תוציאו בזמן תקבלו ערימת עוגיות קשות ועצובות.
  • מקררים חמש דקות על התבנית ומעבירים לרשת צינון לאחר שהעוגיות קרות לגמרי שומרים (את השלוש שנשארו) בקופסא אטומה.
 

למתכונים מעולים והמלצות הכנסו לבלוג של אפרת

הצטרפט לעמוד הפייסבוק אז מה את עושה כל היום

 

מחפשים עוד מתכונים טבעונים? נסו את אלה:

עוגיות בננה ושיבולת שועל טבעוניות

המבורגר סלק ודלורית

לביבות טבעוניות

 
עוד כתבות במדור שקט, מבשלים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.