טבעות בצל מהממות

 
כנפיים מטוגנות פעמיים עם בצל טמפורה
כנפיים מטוגנות פעמיים עם בצל טמפורה צילום: יורם אשהיים
 
עודכן 14:58 21/11/2013
צחי בוקששתר ,שף ובעלים של רשת ``Black``

צחי בוקששתר שם לרגע קטן את הטרנד הבריאותי בצד ויוצא בחגיגת שמן עמוק עם מתכון קראנצ'י וטעים לטבעות בצל שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול. והשוס? יש גם גרסה חלבית וגם גרסת פרווה

 
 
 
 
 

טבעות בצל: פריך, טעים ואי אפשר להפסיק לאכול. זו גירסא חלבית - אז מי שלא מתאים לו חלבי צריך לוותר על ההשריה ברוויון - וגם לזה ניתן כאן מתכון. שימו לב להערות הטיגון, הן עושות את כל ההבדל בתוצאה הסופית. אבל לפני שנתחיל, הנה כמה טיפים קטנים על טיגון בשמן עמוק

 

סוג מתכון: חלבי/פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 20 דקות כולל טיגון | 12 מנות | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים לגרסה החלבית והמצויינת:

 

1 קילו בצל קלוף


קרטון רוויון


1/4 כפית פפריקה חריפה


כפית מלח


2 כוסות קמח


כוס קמח תירס גס (כמו של פולנטה או ממליגה)


 

מצרכים לגרסת הפרווה הטעימה מאוד:

 

1 ק"ג בצל, קלוף


כף פפריקה מתוקה


1/4 כפית פפריקה חריפה


כף סוכר


כפית מלח


2 כוסות קמח


כוס קמח תירס גס (כמו של פולנטה או ממליגה)


 

אופן הכנה בגרסה החלבית:

  • פורסים את הבצל לטבעות, באופן אחיד - מי שיש לו "מנדולינה" ויודע להיזהר על הידיים, עדיף.
  • משרים ברוויון לפחות 15 דקות ורצוי עד שעה.
  • מוציאים בידיים, מנערים רוויון מיותר ומעבירים לקערה.
  • בוזקים פפריקה חריפה ומלח - מערבבים
  • מפוררים בידיים לטבעות (כשפורסים בצל לטבעות הן נשארות דבוקות יחד כפרוסה וצריך אחר כך לפורר).
  • מפוררים בידיים לטבעות.
  • טיפ לפני הטיגון: אם מכינים יותר מדי בבת אחת השמן מתקרר והבצל לא יוצא פריך, לכן:
  • מטילים לשמן כמות קטנה, מטגנים, מוציאים ומטילים עוד כמות עד שהבצל כולו מטוגן.
  • מוציאים לצלחת עם נייר סופג ומגישים.
אופן הכנה בגרסת הפרווה:
  • פורסים את הבצל ובוזקים פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, סוכר ומלח - מערבבים בידיים ומפרידים לטבעות.
  • מעבירים לתערובת של הקמח וקמח התירס, מפרידים ומצפים בתערובת.
  • טיפ לפני הטיגון: אם מכינים יותר מדי בבת אחת השמן מתקרר והבצל לא יוצא פריך, לכן:
    מטילים לשמן כמות קטנה, מטגנים, מוציאים ומטילים עוד כמות עד שהבצל כולו מטוגן.
    מוציאים לצלחת עם נייר סופג ומגישים.

 

 
 
עוד כתבות במדור חגיגה בשמן עמוק עם צחי בוקששתר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.