אמפנדס – כיסונים ארגנטינאים טעימים

 
כיסוני בשר
כיסוני בשר צילום: יורם אשהיים
 
עודכן 14:58 21/11/2013
צחי בוקששתר ,שף ובעלים של רשת ``Black``

צחי בוקששתר שם לרגע קטן את הטרנד הבריאותי בצד ויוצא בחגיגת שמן עמוק עם מתכון לאמפנדס - כיסוני בצק ארגנטינאים ממולאים במלית בשר טעימה שניתן להגיש עם שלל רטבים

 
 
 
 
 

בצק פריך טוב, מלית בשר - מנה נהדרת כדי לקחת לבית הספר, להגיש במסיבות ובכלל, לזלול. משום מה הבצק הזה יוצא לי יותר טעים עם מרגרינה. הארגנטינאים שאני מכיר אופים את האמפנדס בדרך כלל, אבל ב-Black Bar 'n' Burger אנחנו מטילים אותם לשמן רותח ומטגנים 4 דקות, ואחר כך מגישים עם רטבים קרים וטעימים לפי החשק. אבל לפני שנתחיל, הנה כמה טיפים קטנים על טיגון בשמן עמוק

 

 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה ו-40 דקות | 20 יחידות | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים לבצק:


1 ק"ג קמח רגיל


200 גרם מרגרינה


כפית גדושה מלח


כוס וחצי מים חמימים


 

למלית:


1 ק"ג בשר טרי טחון


1 רבע כוס שמן


3 בצלים בינוניים


כף פפריקה אדומה מתוקה


כפית כמון


מלח ופלפל שחור גרוס לטעם


1/2 כוס זיתים ירוקים מגולענים וקצוצים גס


6 ביצים קשות פרוסות


 

אופן הכנת הבצק:

  • בקערה גדולה או במעבד מזון עם להב רגיל ממיסים את המרגרינה בכוס וחצי מים חמים.
  • מוסיפים 3/4 מהקמח ואת המלח ומערבבים לבצק.
  • מוסיפים עוד קמח עד שמתקבל בצק רך ונעים אך לגמרי לא דביק (מוסיפים לפי המרקם, לא חייבים את כל הכמות).
  • ברגע שהבצק אחיד מפסיקים לערבב ומשתדלים לא ללוש בכלל.
  • מכסים ועוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר כשעה.

מכינים את המלית:

  • קוצצים את הבצלים לחתיכות קטנות.
  • מוסיפים למחבת גדולה, על אש גבוהה, שמן ומטגנים עד שהבצל מתחיל להזהיב.
  • מוסיפים את הבשר ומטגנים. חשוב לפורר את הבשר תוך ערבוב במרית.
  • מוסיפים את התבלינים ומטגנים עד שהבשר מוכן.
  • מוסיפים את הזיתים ומטגנים עוד חצי דקה.
  • מעבירים לקערה ומצננים בתחילה על משטח העבודה תוך ערבוב מפעם לפעם ואחר כך במקרר.
הרכבת המנה:
  • מוציאים את הבצק, מחלקים לשניים ומרדדים לעלים דקים.
  • בוזקים מעט קמח וחותכים עיגולים בקוטר של כ-8 ס"מ בעזרת כוס או חותכן עגול.
  • שמים במרכז כל עיגול בצק 2 כפות ממלית הבשר ומוסיפים 2 פרוסות ביצה קשה.
  • מקפלים לשניים, לחצי עיגול. מהדקים היטב.
  • עוברים על ה"תפר" במזלג כדי לנעול היטב את התפר וליצור דוגמא.
  • מצננים על נייר אפייה או מקפיאים.
  • להגשה מטילים לשמן עמוק, מוציאים לצלחת עם נייר סופג ואחרי דקה מגישים.

 

 

 
 
עוד כתבות במדור חגיגה בשמן עמוק עם צחי בוקששתר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.